Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - aborcja-zdjęcia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-04-12, 15:53   #103
Ludowa
Zakorzenienie

Dot.: aborcja-zdjęcia

Cytat:
Napisane przez ajlisz Pokaż wiadomość
Dlaczego nikt nie krzyczy... Dlaczego nikt nie potrafi podnieść głosu...? Dlaczego nikt nie pomoże dać szansy tym dzieciom...?
Zapewniam, że krzyczy bardzo wiele osób, np. zwolennicy RM na Marszu Życia czy jakoś tak, niedawno w Warszawie.

Nie jestem za aborcją jako kolejnym środkiem antykoncepcyjnym. Trzeba nie mieć serca, by traktować ten zabieg na równi z wzięciem pigułki czy założeniem prezerwatywy! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo - taki podpis ma jedna z wzażanek, nie pamiętam która, ale jest bardzo mądry.
Natomiast są takie sytuacje, w których NIKT nie ma prawa decydować za kobietę - np. kiedy ciąża zagraża jej życiu. Żaden pan poseł w eleganckim garniturze ani ksiądz biskup w purpurze nie może jej zabronić aborcji, jeśli są ku niej uzasadnione powody. Jestem też daleka od wskazywania paluchem i piętnowania: patrz! podła, zabiła swoje dziecko! Bo każdy przypadek jest inny. Jestem za rozsądnym kompromisem.

Zdjęcia (które nota bene nie otwierają się) są typowym chwytem marketingowym, jednostronnym i niesprawiedliwym przedstawianiem sytuacji.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując