2007-04-12, 15:53
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: aborcja-zdjęcia
Cytat:
Napisane przez ajlisz
Dlaczego nikt nie krzyczy... Dlaczego nikt nie potrafi podnieść głosu...? Dlaczego nikt nie pomoże dać szansy tym dzieciom...?
|
Zapewniam, że krzyczy bardzo wiele osób, np. zwolennicy RM na Marszu Życia czy jakoś tak, niedawno w Warszawie.
Nie jestem za aborcją jako kolejnym środkiem antykoncepcyjnym. Trzeba nie mieć serca, by traktować ten zabieg na równi z wzięciem pigułki czy założeniem prezerwatywy! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo - taki podpis ma jedna z wzażanek, nie pamiętam która, ale jest bardzo mądry.
Natomiast są takie sytuacje, w których NIKT nie ma prawa decydować za kobietę - np. kiedy ciąża zagraża jej życiu. Żaden pan poseł w eleganckim garniturze ani ksiądz biskup w purpurze nie może jej zabronić aborcji, jeśli są ku niej uzasadnione powody. Jestem też daleka od wskazywania paluchem i piętnowania: patrz! podła, zabiła swoje dziecko! Bo każdy przypadek jest inny. Jestem za rozsądnym kompromisem.
Zdjęcia (które nota bene nie otwierają się) są typowym chwytem marketingowym, jednostronnym i niesprawiedliwym przedstawianiem sytuacji.
|
|
|