Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jakie kosmetyki do moich wlosów?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-09, 13:37   #10
CarmenSandiego
Raczkowanie

Dot.: Jakie kosmetyki do moich wlosów?

Cytat:
Napisane przez sialalabamba Pokaż wiadomość
Szybko mi się przetłuszczają (szczegolnie przy skorze głowy), ale jednoczesnie są zniszczone, suche i nie"leją sie" tylko są jak siano. Za Chiny mi się nie układają, dlatego prawie codziennie je prostuję, co tez je niszczy. Moje wlosy z natury nie sa ani proste, ani kręcone, nawet nie falowane, tylko jakos po prostu brzydko wygięte dlatego muszę je prostować (niestety prostownicę mam dość szajsowną, ale trudno, przynajmniej prostuje mi je).

Jedwab, odżywki, wszystko to g*wno warte w moim przypadku. Ostatnio zakupilam w sprayu odżywke do mega zniszczonych wlosow z Gliss Kura i nie zauwazam duzej roznicy, a psikam duzo. (na razie na niewyprostowane wlosy).

Co polecacie? Żeby mialy gładką strukturę, ładnie się ukladaly (!) i co najwazniejsze: jaki kosmetyk polecacie do ochrony przed temperaturą (co nieuniknione)? Syoss podobno kiczowaty.

Help
Chimay juz wszystko napisala, ale wg mnie pierwsza rzeczą, którą chcesz zrobić to zastanowić się czy chcesz na pewno miec zdrowe włosy Jak ktos juz napisał prostownica i zdrowe włosy sie wykluczaja. Wiem co mówię, jeszcze rok temu tez prawie codziennie prostowałam włosy. Dziwię się teraz jak one to przeżyły. Im czesciej je prostowalam (szczegolnie pomyciu), tym gorzej pozniej po nastepnym myciu wygladaly. Ograniczyłam prostowac jakos od wakacji ubiegłego roku, a przestałam jakos od lutego. Nie mowie, ze juz nigdy nie wyprostuję ( moze na jakas okazje), ale z czasem wyglądają coraz lepiej. I nawet Ci powiem, ze wlasnie jakos mniej wymagaja tego prostowania.

Kosmetyku chroniacego przed prostownica nie ma. Tutaj Anwen o tym pisala http://www.anwen.pl/2013/05/kosmetyk...aa-prawda.html

Cytat:
Napisane przez sialalabamba Pokaż wiadomość
Dziękuję. Nie do konca prawda, bo mialam je takie cale zycie, daawno zanim zaczelam je prostowac. Ostatnio bylam u fryzjera, podciełam, "naolejowała" mi xD, ale po 1. myciu sa takie, jak dawniej (nie prostowalam ich od pon - kiedy bylam u fryzjera)
No pewnie takie mialas, skoro cale zycie o nie nie dbalas jak trzeba
"Naolejowała" tzn nalozyla silikonowa pachnaca maseczke?

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Kiedyś usłyszałam o świetnym patencie, żeby się przekonać, który działa najlepiej.
Smarujesz rękę różnymi kosmetykami, później przykładasz włączoną prostownicę do każdego miejsca i się wyjaśni, który najlepiej działa
O tez slyszalam o tym, to musi byc prawda

CarmenSandiego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując