2013-06-09, 19:46
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rimmel Salon PRO w laboratorium, na imprezie i sali konferencyjnej - TEST
Kolejny dzień testowania - lakier Rimmela przeżył sprzątanie mieszkania, w tym szorowanie łazienki mleczkiem bez rękawiczek (zapomniałam sobie kupić nowe) i ciągle jest meeeega błyszczący
Moja kolejna propozycja tym razem skromna - mam sporo rzeczy do roboty do pracy plus nienajlepiej się czuję, więc skombinowałam bardzo szybki manicure dla osób, które tak, jak ja nie mają czasu na zabawę z paznokciami a chcą zmalować coś niebanalnego. Jak wszyscy robią kropki, to i ja solidarnie
W roli głównej dwa lakiery Rimmel Salon PRO:
247 - Isn't She Precious?
703 - Rock n Roll
Wykonanie:
- Odtłuszczamy paznokcie zmywaczem lub alkoholem i malujemy dwukrotnie, samym jak zawsze bez bazy i topu, lakierem w kolorze 703 - Rock n Roll
- Nakrapiamy na kartkę papieru lakier 247 - Isn't She Precious?
- Moczymy główkę sondy do paznokci w nakropionym lakierze i malujemy po 3 duże kropki pionowo na każdym paznokciu
- W celu wyrówania powierzchni manicure z wzorem możemy pokryć paznokcie topem (nie jest to konieczne, jeśli zalezy nam jedynie na połysku, gdyż lakiery Rimmel same sobie mają błyszczące, zelowe wykończenie).
Efekt końcowy:
Jeśli nie posiadasz specjalnej sondy do paznokci, możesz po prostu wykorzystać zwykłą szpilkę z okrągła plastikową kulką na końcu - efekt będzie ten sam, co za pomocą specjalistycznej sondy.
|
|
|