2013-06-09, 22:38
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Napisane przez ninagg
Ja daję kaszkę raz dziennie wieczorem jaglaną na 100 ml sypię 2,5-3 łyżki i starcza na długo mała już zajada 2 tygodnie jedno pudełko.
Chyba w piątek pytałaś czy kaszki nie obciążają brzuszka?
U nas nic się nie dzieje, ale zauważyłam jedną zasadniczą rzecz, bo mała na początku jadła ryżową a potem jej podałam jaglaną. I jaglana nie zapycha żołądka, a ma więcej wartości odżywczych i mała dłużej śpi pomimo tego że jest dużo lżejsza konsystencja.
|
Nina: dziękuje ci bardzo to biorę tą jaglaną.
Cytat:
Napisane przez mala_19kw
Debrah-pół (nie całe pół) ale to malutki banan (żeby nie było że dziecko zapycham  ) tyle ile udało mi się włożyć do tej siateczki. O! Tak to ujmę
Co do rozpiski to tak pi razy drzwi bo różnie wstaje rano:
7 mleczko
10mleczko
12 słoiczek
13 mleczko
w międzyczasie herbatka
16 mleczko
17/18 owoc w siateczce(ale to od 3 dni,chciałam zobaczyć jak zaakceptuje-raczej nie można tyle dawać,chociaż zaszkodzić też nie powinno bo to nie jakieś kolosalne ilości)
19 mleczko+kleik
Czyli 5 posiłków mlecznych po 150/180 ml no i raz słoiczek dzielony na trzy dni.
Plus teraz owoc ale cały czas podawać go nie będę.
|
spoko - nie miałam na myśli, że zapychasz - po prostu ja nie mam pojęcia ile taki mały dzieć może wciągać na jedno posiedzenie.
Za rozpiskę dziękuje
A zauważyłyście odkąd rozszerzacie dietę, żeby się dzieci interesowały bardziej waszym jedzeniem?
|
|
|