|
Zadomowienie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa
a ja NIE lubie kotow 
|
ja kocham kotki od zawsze 
Cytat:
Napisane przez cikulada
Dziewczyny pomocy! We wrześniu idę na wesele do koleżanki u której będę świadkową. Z tego co mi wiadomo, to planuje zaprosić na swój panieński bardzo dużo dziewczyn a ja nie znam ani jednej z nich. Nie mam pojęcia jak się nazywają, skąd są, no dosłownie nic o nich nie wiem. Koleżanka teraz przyjechała z Niemiec i będą z narzeczonym rozwozić zaproszenia, a 29 czerwca jadą ponownie i wrócą dopiero w sierpniu, żeby załatwić resztę weselnych spraw. W sierpniu chce mieć też panieński w pewnym klubie i tu pojawia się problem. Ja mieszkam w mieście A, koleżanka w mieście B, klub jest w mieście C a tamte dziewczyny nawet nie wiem skąd są. Ode mnie do miasta C jest około 20 km, koleżanka z kolei ma jakieś 40 km, natomiast reszta towarzystwa jeszcze więcej. No i kompletnie nie mam pojęcia jak zorganizować ten panieński bo nie mam jak się kontaktować z tamtymi dziewczynami, czy moje ewentualne pomysły się im podobają czy też nie. Jeżeli mają swoje to żeby również coś podpowiedziały, no i przede wszystkim jak zrobić zrzutkę pieniędzy na ten cel jeżeli ich nie znam i nie mam z nimi żadnego kontaktu. Koleżanka jest bardzo towarzyską osobą, która szybko nawiązuje nowe kontakty i tak też poznała się z tymi dziewczynami ale niestety z tego co mi wiadomo, to mogą być to głównie osoby które chcą iść na imprezę żeby się pobawić, ale nie wydać też ani grosza na ten cel (dużo by tu pisać na ten temat ale właśnie tak jest)  No i boję się, że ja zorganizuję panieński a później może się okazać, że jestem jedyną osobą która finansuje tą imprezę i nie zobaczę od nich ani złotówki  Kolejny problem to jak przetransportować taką ilość osób do miejscowości C. Nawet gdyby każda dojechała tam we własnym zakresie to musimy później jakoś wrócić i nie wiem jak ugryźć ten temat  Naprawdę chciałabym zorganizować fajny panieński swojej koleżance bo jest to fajna osoba, no ale w tej sytuacji nie mam żadnego pomysłu na tą sytuację. Nie mam nawet jak z nią porozmawiać, bo zobaczymy się tylko w przyszłym tygodniu jak przyjedzie do mnie z zaproszeniem, a później jadą na przeszło miesiąc i zaraz po powrocie ma być organizowany panieński. Przepraszam że się tak rozpisałam ale nie potrafiłam krócej tego opisać.
|
Cytat:
Napisane przez cikulada
No tak ale jeżeli będzie to roszczeniowe towarzystwo to wolałabym uniknąć pretensji, że to czy tamto się im nie podobało a wydałam na to ich pieniądze... A nie ukrywam że jest to bardzo możliwe... Dodatkowo sprawę komplikuje fakt, że koleżanka z narzeczonym będą teraz cały czas poza domem, bo będą rozwozić zaproszenia oraz załatwiać jeszcze inne weselne sprawy i nie wiem, czy uda się jej jeszcze przed wyjazdem skontaktować z wszystkimi dziewczynami, żeby obgadać sprawę jej panieńskiego i zbiórki pieniędzy, dlatego nie wiem jak rozwiązać tą sytuację 
Koleżanka zażyczyła sobie żeby właśnie tam odbył się jej panieński więc zmiana miejsca nie wchodzi w grę.
|
bachara i say-hello poniekąd odpowiedziały za mnie 
moja świadkowa dostała listę z numerami telefonów i mailami już kilka miesięcy temu postawiłam dwa warunki: poza miejscem zamieszkania i bez gołego faceta 
co do zbiórki pieniędzy to zrób ja przed panieńskim, bo później jest problem z zebraniem pieniędzy od wszystkich 
co do noclegu, to myślę, że znajdziesz spokojnie jakąś kwaterę po 20 zł od osoby i nikt nie zbiednieje, a dojazd i powrót każda we własnym zakresie sobie spokojnie zapewni, musisz tylko mieć plan co do lokalu, dowiedzieć się jaki jest koszt rezerwacji loży, ile kosztuje flaszka, czy robicie jakiś before-party 
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa
ja też :d
pogaduchy przy winie albo imprezę w parach to ja mogę robić co weekend, a panieński ma być niezapomniany i jedyny w swoim rodzaju :d
|
amen :d