Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Planowanie ciąży - staraniowy wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-11, 09:24   #4386
ab_cd
Rozeznanie

Dot.: Planowanie ciąży - staraniowy wątek zbiorczy!

Witam wizażanki, czy mogę do Was dołaczyć? Trochę Was podczytuje, ale dopiero teraz będę zgłębiała się w ten wątek. W tym miesiącu przestałam brać tabletki antykoncepcyjne a od 2 dni łykam kwas foliowy. Chcemy z mężem zacząć się starać o dziecko jakoś od września (organizm ponoć musi odpocząć od hormonów), ale lekarz kazał brać mi już kwas. Tylko nic nie wspomniała o badaniach jakie powinnam wykonać na etapie planowania. Czy Wy miałyście jakieś badania zalecone? Informacje na ten temat w internecie jest duzo, ale sama nie wiem co z tego powinno być priorytetem. Razem z mężem zmieniamy powoli swoje nawyki żywieniowe oraz bardziej przywiązujemy wagę do tego co jemy. Niestety w moim otoczeniu jest bardzo dużo kobiet, które bardzo długo starają się o dziecko... , a jak się już uda to mają ciąże zagrożoną. Ja niestety od zawsze miałam problem z miesiączka dlatego musiałam brać tabletki. Eh rozpisałam się a w sumie chciałam się Was spytać o te badania, jakie Wy robiłyście, co Wam zalecono itp. Będę wdzięczna za każdą rade.
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora