2013-06-11, 14:17
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Hej, hej 
wczoraj takiego pięknego dłuuugiego posta napisałam i przyszła burza i internet padł 
- co do spania, Maks zasypia w łóżeczku ale muszę przy nim siedzieć, nie daję ręki, nie śpiewam, nie głaszczę ale muszę być. Jak wyjdę wstaje i ryczy. W dzień śpi 2 razy, wieczorem zasypia szybko, jakieś 5-10 min. W dzień dłużej.
- ja też mówię różnie, czasem w 1 czasem w 3 osobie.
- millena piękny tort!! ja też miałam swój wstawić ale zgubiłam gdzieś kartę pamięci.
- anulka, stokroteczka dużo zdrówka dla maluszków... bo Kaj już chyba zdrowy 
- pola u nas dziś krupnik i naleśniki z truskawkami 
- maddy u mnie było tak, że najpierw spotykałyśmy się w domu i jedzenie i napoje kupowała moja siostra (świadkowa), potem jechałyśmy do klubu i tam każda wstęp kupowała dla siebie, a kierowcy, za loże i szampana moja siostra i ja.
- co do zabawek... nadal u nas przoduje garnek i łyżki drewniane. Ostatnio też samochodzik pchacz, Maksio gania z nim po całym podwórku, po domu za szybko jedzie i nie nadąża a na trawie jest super.
Ale nic nie przebije kibla...w niedziele zapomnieliśmy zamknąć, nagle nastała cisza i spokój, szukamy małego, zaglądamy do łazienki a on grzebie rękami w kiblu i bawi się kostką  , jak zauważy że klapa jest nie zamknięta to tak pędzi jakby co najmniej milion złotych tam leżało.
Teraz ja mam takie pytanie, jak jeździcie w upał samochodem z dzieckiem to z klimatyzacją, odsuniętą szybą czy jak? Nam pediatra powiedziała żeby się strzec klimy no ale jak jest 30 stopni to Maks po 5 min jazdy jest mokry...
Aaaa i jeszcze jedno, Wasze dzieci boją się burzy? Maks jak nie śpi to nie reaguje, ale jak śpi i zagrzmi to płacze albo tak się wzdryga przez sen i wierci.
I mamy mały problem...od kilku dni mały ma na szyji i dekolcie paskudną wysypkę, myślałam że to potówki ale one chyba nie swędzą a on to drapie. Więc chyba znów jakieś uczulenie, tylko nie mam pojęcia na co. Smaruję mu tą maścią od alergologa ale ona jest tłusta i jest gorąco więc jeszcze bardziej ta szyja się poci i kurz i wszystko się klei i jest jeszcze gorzej. I męczy się mój mały biedak...
|
|
|