Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Scent Bar L
Wątek: Scent Bar L
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-11, 14:25   #136
golden_eye
Wtajemniczenie

Dot.: Scent Bar L

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Ogólnie nie ma co się zbyt histerycznie przepisów trzymać Zakwas odkładam, po dorzuceniu do chleba, memłam całość, myję słoiczek i do tego samego odkładam tę wymemłaną masę. Dokarmiam w tymże słoiczku. A, jeszcze przed rozpoczęciem akcji chleb, wyciągam kilka godzin wcześniej słoiczek z lodówki i go lekko dokarmiam -łyżka mąki, nieco letniej wody i go trzymam na blacie w kuchni, żeby sobie podrósł.
No i używam mąki razowej, najbardziej lubię z Melvitu, taka gruba jest, ale zupełnie nie jest przy niej chleb kwaśny -superek.

Zgłodniałam...
czyli do ciasta wywalasz cały słoiczek, i potem odkładasz całkiem świeżą porcję, nie mieszasz starego z nowym? a studzisz w piekarniku czy na kratce? sory że tak męczę, jak się trochę oswoję z tematem to przestanę ale takie oczywiste oczywistości są mi nieznane na razie
po tym pierwszym pieczeniu na bank będę kombinować tylko chodziło o ten pierwszy raz żeby idealny był i jak zwykle z pierwszymi razami milion pytań
-------- znikam, mam niespodziewaną wizytację za 15 minut

Edytowane przez golden_eye
Czas edycji: 2013-06-11 o 14:30
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora