Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jak schudnąć?
Wątek: jak schudnąć?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-04-13, 09:13   #5141
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: jak schudnąć?

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Witajcie Laseczki Piękne!

Pogoda wprawia mnie w dobry nastrój A jutro już weekend i sie w końcu wyyyyyśpię

Wspomniałyście o księżniczce a ja sobie rpzypomniałam taką oto bajeczke:

A oto najkrótsza i najpiękniejsza bajka jaką kiedykolwiek słyszałam
Byla sobie raz mloda dziewczyna, ktora zapytala pewnego chlopca, czy
chciałby ją po*lubić. Chłopiec odpowiedział: ?Nie!?.
I dziewczyna zyla szczesliwie, bez prania, gotowania, prasowania...
Czesto spotykala sie z przyjaciolmi, spala z kim chciala, zarabiala na siebie i wydawala pieniadze na co chciala....
*KONIEC*

Problemem jest w tym, ze nikt nigdy w dziecinstwie nam nie opowiadal takich bajek.
Za to wsadzili nas w g... po uszy z tym cholernym ksieciem z bajki!!!!

I jak Wam sie podoba?

Lewku podoba mi się ta feministyczna wersja bajki
Zgadzam się, że w dużej mierze jest to kwestia wychowania, standardów wpajanych w młodym wieku. Jestem za tym aby czytanki w książeczkach zmieniły swoją treść, mam dosyć tatusia wylegującego się na fotelu i czytającego gazetę i mamusi w faruszku przy garach. Serio strasznie mnie to wkurza , jeszcze czytanek nie przerabiam z synkiem ale jeśli na takie znowu trafię to mnie jasny szlag trafi!!!!!!!!
Nie jestem wojującą feministką ale jestem za pełnym równouprawnieniem i zaprzestaniem wpajania dziewczynkom ciemnoty od najmłodszych lat.
Sama zmagam się z tym problemem, bo mój synek nauczony poprzez swego tatę pewnych zachowań i sformułowań informuje mnie, że ja nie umiem obsługiiwać jego gier, bo tatuś mu powiedział, że tylko chłopaki się na tym znają.
A dalej to było tak, ze zaparłam się i pobiłam wszelkie możliwe rekordyi tatausia włącznie z wyścigami samochodowymi i bijatyką , teraz już synek przekazał mu kto tu rządzi.......

Ależ mnie naelektryzował ten temat, rzeka/................
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora