Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Planowanie ciąży - staraniowy wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-12, 12:08   #4392
misia20l
Zadomowienie

Dot.: CLO+pregnyl=starania o ciążę!

To znaczy prolaktyne miałam wysoką, po obciązeniu również, a progesteron za niski, po pół roku powtórzyłam badanie żeby sprawdzić jak wynik i jest teraz przy najniższej normie i zmniejszyłam dawke bromka o połowe. biorę go cały czas żeby znowu nie skoczyła i nie blokowała owulacji. Tarczyce mam wporzadku, również powtarzałam niedawno. Tż badalismy nasienie bardzo dokładnie, przeciwciała przeciwplemnikowe również i wynik jest dobry. gin zlecił mu tylko branie witaminek androvitu (brał proviron, lek 60tabl.za 130zł starczajacy an miesiac tak na poprawe morfologii plemników). Po unormowaniu PRL nadal owulki co miesiac nie było, a jak była to późno w 20-22dc przez co na ewentualne zagniezdzenie mogło by byc za późno (cykle mam 27-31dniowe) dlatego to clo u mnie. działa poprawnie biore od 3-7dc 1x1tabl. i potem pregnyl bo same nie chciały pękać. teraz tez jestem po owulacji (tym razem miałam dwa pecherzyki ale w jednym jajniku) no i lekarz kazał uzbroic sie w cierpliwość i czekać do terminu @. Zastanawia mnie tylko fakt, bo zapomniałam spytać, czy nie powinnam dodatkowo brać progesteronu na ewentualne podtrzymanie.. Teraz mi powiedział że jeśli sie nie uda to przepisze dla małża juz nie witaminy tylko leki (pewnie bardzo drogie) bo u mnie teraz wszystko ładnie idzie. a jak nie uda sie jeszcze przez jakieś kilka cykli to skieruje mnie na drożność..

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

mezaga a z czym miałas problem?
misia20l jest offline Zgłoś do moderatora