Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak uwieść żonatego faceta?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-12, 15:53   #1519
Harry Hole
Raczkowanie

Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;41285382]Zadna ze mnie kaplanka moralnosci . Teraz sie juz raczej uspokoilam, ale jeszcze nie tak dawno sporo szalalam. Zawsze mialam (niewielkie, ale jednak) granice, ktorych nie przekrocze. Jestem zdania, ze nawet upadlac sie mozna jak dama .
[/QUOTE]

Kapłanka moralności to nie było odniesienie w stosunku do Ciebie, tylko do takich co mi się zwierzają ze słowami "tylko nie mów nikomu" a na lewo i prawo trąbią o swoim moralnym kręgosłupie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;41285382]
Uwazam, ze wszedzie mozesz posprzatac po sobie zabawki, powiedziec "pa pa" i isc dalej. Slub w tej kwestii niewiele zmienia. Sporzadzenie pozwu to 10 minut roboty. Uwazam, ze jak w zwiazku zle to kazdy nadaje sie do utylizacji. Bez wzgledu na jego status. Skoro jesl zle to widze dwa wyjscie: albo naprawiac, albo sie pakowac. Dzieki temu moza przynajmniej spojrzec w lustro. Uwazam, ze nie ma wazniejszej rzeczy na swiecie niz to, co o sobie mysle ja sama. Inni niech mysla to, co chca. Koniec koncow to ja musze siebie znosic do konca zycia.[/QUOTE]

Też tak uważam, co zresztą wcieliłam w życie. Jednak rozpad małżeństwa to nie to samo, co zerwanie związku, nawet długoletniego. Ale nie każdy ma odwagę, żeby spakować dziecko, manatki, opuścić wspólny dom i pójść przed siebie. Ludzie wybierają łatwiejsze wyjścia i półśrodki. Chociaż nie wiem, czy zdrada jest łatwiejszym wyjściem. Mnie zżarłoby sumienie. Pewnie to kwestia wprawy ;-) I braku sumienia. Mówię o zdradzie partnera, bo bycie kochanką/kochankiem, człowiekiem wolnym i bez zobowiązań, to jednak różnica. To ten, co przysięgał na życie powinien trzymać ptaszka w spodniach czy macicę na uwięzi ;-) A jak naprawdę nie może, to skończyć jedno a potem zaczynać drugie.
Harry Hole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując