Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 15:38   #4568
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Iwona za wizytę
Tysia za wizytę
Teso za wizytę
Enle za wizytę i SUPER MASZ LEKARZA

Eveewe wszystkiego najpiękniejszego z okazji rocznicy

Gusia
brawa za 33 tc

Mela Tż pewnie nie mógł sobie wybaczyć takiej zgapy i trzymam mocno kciuki za babcię a smartfonem mnie powaliłaś chociaż przyznam szczerze, że mnie też po głowie chodzi zmiana aparatu bo u mnie też niewygodnie korzysta się z neta

A ja wróciłam z wycieczki po oddziale porodowym jako że spóźniliśmy się kwadrans, a grupa już była w połowie oglądania, położna zlitowała się i oprowadziła nas samych od początku jak VIP-y 6 salek jednoosobowych, dość przestronnych nawet, wieeelkie łóżko z różnymi pozycjami, w każdej salce standardowe wyposażenie. Jedno co mnie trochę zmartwiło, to że w tych salkach nie ma bezpośrednio łazienki, prysznice i kibelki są na korytarzu, niby blisko ale wiecie Tż może być od początku, maluszek gdy sie urodzi zostaje położony na piersi mamy i spędza z nią 2 h, w tym czasie zajmują się szyciem, oporządzaniem po porodzie. Po tych 2h wyjazd na oddział poporodowy. Położne na porodowym cudowne, zresztą takie opinie o nich słyszałam, z kolei na poporodowym zależy od zmiany. Do porodu mogę mieć swoją koszulę ale nie muszę (ale i tak wezmę w razie czego). Na porodówkę nie brać nic prócz wody, zapytałam o przekąski, położna pow że lepiej nie (ale herbatniki przemycę). Na poporodowym wszystko dają, podkłady poporodowe i te na łóżko, pampersy, mleko w razie w, na korytarzu stoi też dzbanek z kompotem cały czas. Te wszystkie rzeczy i tak wezmę w razie czego ze sobą do torby. Już wcześniej koleżanki radziły mi, żebym ze swoimi nie wyskakiwała od razu, bo mi się w domu przydadzą ale lepiej mieć.
Znieczulenie na żądanie, bez problemów (oczywiście z ograniczeniem żeby nie za wcześnie i nie za późno). Położna zapytała, czy mam lekarza od nich, akurat moja tu pracuje ale to raczej nie ma żadnego znaczenia i nie będę z tego na siłę korzystać. Okazało się, że z całej tej wycieczki moj Tż był jedynym facetem zwiedzającym no ale niech się przyzwyczaja, chyba dobrze mu zrobiło obejrzenie tego miejsca
Jak wyszliśmy z oddziału to akurat pielęgniarka jechała z dwoma maluszkami opatuchanymi jak w zimę, leżącymi w tych tzw "mydelniczkach" (), taaaakie słodkie, nawet Tż nie mógł wzroku oderwać. Powiedziałam sobie na głos "jakie grzeczne", a pielęgniarka na to z uśmiechem "no teraz jeszcze tak" i tyle z naszej vipowskiej wyprawy

Dodzwoniłam się też dzisiaj (cud) do prywatnej kliniki, gdzie przyjmują też na NFZ jeśli są akurat miejsca, warunki bomba - do i po porodzie. Ale żeby móc tam się zgłosić ze skurczami trzeba być po wizycie kwalifikującej do porodu u tamtejszego lekarza, zostałam zapisana na 15.07, wątpię żebym dotrwała ale może jesli się uda to będzie super
Dzisiaj jedziemy jeszcze z Tż do Agata Meble wybrać meble na rzeczy małego, w zasadzie to już mamy wybrane (szafa i komoda) ale chcemy zobaczyć je na żywo, a może coś innego nam się jeszcze spodoba

Kurczę, ostatnio tyle się dzieje w sprawach naszego malucha, coraz bardziej odczuwam ten zbliżający się czas rozwiązania
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora