2013-06-12, 19:31
|
|
never say no to panda
|
Dot.: Problemy wspólnozakupowe z organizatorką/uczestnikiem
No pięknie, przyszłam po kilku dniach zakładać wątek rozbiórkowy, ale najpierw muszę odpowiedzieć w zasubskrybowanym wątku 
Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
Nie mam doświadczenia w rozlewaniu mililitrów i nie mam do dyspozycji pustych atomizerów w różnych pojemnościach, żeby sobie sprawdzać, dokąd sięga przelany płyn, stąd nie wiem, jak dojść do tego, czy dostałam faktycznie kupione 5 ml, czy "mniej więcej" 5. Trudno rozkręcać atomek i wymierzać strzykawką, zanim napisze się w wątku, że wszystko dotarło i jest OK
|
Nie ma najmniejszego problemu z rozkręceniem atomka i ze sprawdzeniem strzykawą rzeczywistej ilości otrzymanych mililitrów nie trzeba z doświadczenia wiedzieć, do którego miejsca powinien dochodzić płyn przy danym mililitrażu.
Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia
Fajnie, że doświadczone osoby wiedzą, które rozbiórki, albo których organizatorek, lepiej unikać, widzę jednak, że to tajemnica poliszynela, niedostępna dla amatorów 
|
w związku z tym, co napisałam powyżej - nie widzę powodu, żeby strzelać focha 
Przyznałam się do błędu - owszem, kilka razy udało mi się dostać zaniżoną odlewkę, której nie zgłosiłam (i nie, wtedy modką nie byłam, byłam groszkiem), ale swój błąd dostrzegłam i obiecałam poprawę.
Więc proszę się łaskawie odtniutniać 
*edit - a gwoli ścisłości - jedynymi atomkami, w których da radę na oko ocenić ilość mililitrów są plastikowe 5tki (ewentualnie w tych 2,5ml też da radę), więc w kwestii szklanych atomków trza ruszyć rzyć do apteki po strzykawencję i się samemu pobawić - a tego, przyznam szczerze, nigdy nie praktykowałam (inna sprawa, że rzadko zamawiam odlewki w szkle )
*edit2 - i jeszcze jedno - ze strzykawą też trza ostrożnie do sprawy podchodzić, bo nie wszystkie są identycznie "skalibrowane" i wyniki mogą się nieco różnić (któraś z wizażanek sprawdzała laboratoryjnie, która strzykawa nadokładniejsza... chyba 10tki wypadły najgorzej, ale dokładnie nie pamiętam) + do wyniku trza dodać to, co się ostało na ściankach atomka po pobraniu płynu (a ile tego się ostaje - nie wiem)
Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2013-06-12 o 19:40
|
|
|