2013-06-12, 22:24
|
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Patologia..
Cytat:
Napisane przez madana
- mogą  , jak najbardziej mogą- tyle że mają trudniej, bo sama wiesz, CZEGO nie umiesz/co nie jest dla ciebie oczywiste.
Czasem taki dom "w nas siedzi", ale wcale nie musisz powielić złych wzorów- jeśli wiesz, czego nie umiesz, podpatruj, przyglądaj się, jak robią coś.
Może pomyśl o terapii, aby poukładać/zamknąć rzeczy traumatyczne.
Mocno wierzę, ze dom nie musi nas determinować, że nie jesteśmy skazani przez to , z jakiego domu pochodzimy. Tyle że wymaga to świadomości i pracy.
I życzę ci, aby ta "normalność" Tobie się udała 
|
Podpatruję wszystko co mogę, każdy dzień jest pracą nad sobą i próbuje wprowadzać wszystko co nauczyłam się od innych normalnych ludzi.
i dziękuje 
Cytat:
Napisane przez chocolateheart08
Samo to,że odważyłaś się wyrwać ze świata w którym się wychowałaś zasługuje na podziw. Wg. mnie takie osoby jak najbardziej mają szansę na normalne życie. Wszystkiego się nauczysz , każdy jakoś zaczyna egzystencję na wałasny rachunek. Moim zdaniem złe wspomnienia z dzieciństwa mogą Cię motywować by dażyć do lepszego życia, a kiedyś przyjdzie taki czas ze będziesz sobie mogła powiedzieć " udało mi się coś osiągnąć ".
|
Wspomnienia bardzo mnie motywują to prawda, tamto życie bardzo mi nie odpowiadało, nie chcę żyć tak jak oni dlatego postanowiłam z nim zerwać, nie mam kontaktu z tamtymi ludźmi, może kiedyś spróbuje z nimi jeszcze raz, ale na pewno nie w najbliższym czasie.
dziękuję za miłe i wzruszające słowa
|
|
|