Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Barmani na wesele?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-12, 21:50   #7
Beezee
Zakorzenienie

Dot.: Barmani na wesele?

Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
trafiłam ostatnio na taki artykuł i tak się zastanawiam, czy barman na weselu to naprawdę fajna atrakcja? Już nawet nie chodzi mi o ten pokaz, ale serwowanie drinków (zwłaszcza bezalkoholowych, ale takich wiecie, owocowych, kolorowych - bo u mnie w rodzinie duża część osób nie pije alkoholu a tak to byłaby jakaś atrakcja). Byłyście może kiedyś na weselu z barmanem? Czy takie rozwiązanie się sprawdziło? Myslałam też o ustawieniu takiego stoliczka z różnymi rodzajami win, żeby gości sami się obsługiwali, no ale jak już pisałam - większość to abstynenci...
Witaj mój TŻ swego czasu pracował jako kamerzysta na weselu i akurat byli Ci barmani i mówił, że w życiu czegoś takiego nie widział i że na naszym weselu muszą być. No może nie koniecznie konkretnie Ci ale drink bar na pewno, mi samej sie to podoba. Musze się właśnie zacząć rozglądać za jakimiś barmanami )

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez poeta777 Pokaż wiadomość
Hej, my też mieliśmy drinkbar i jest to świetna sprawa - goście byli zachwyceni prawie każdy sączył sobie jakiegoś drinka. Rodzice początkowo byli przeciwni wynajeciu barmana (bo to oni sponsorowali wesele i uważali ze to zbedny wydatek) ale ostatecznie udało się ich przekonać bo znaleźliśmy fajnego barmana za niewielką kasę - za całe wesele na 120os. od 16 do 6 rano wziął tylko 500zł co jest chyba niezłą cena jak na Kraków. Oczywiście zaopatrzenie musieliśmy kupić sami ale dał nam dużo wskazówek gdzie jakie składniki można tanio kupić oraz pomógł nam w skomponowaniu optymalnego menu żeby obniżyć koszta. Barman ze swojej strony zapewniał lód, sprzęt barmański, oraz szkło.
Rodzicom tak się spodobało, że skorzystali z jego usług ponownie na weselu brata, ale nie mieli czasu zająć się zakupem składników i umówili sie z barmanem że on sam kupi składniki - za dodatkową usługę wziął 100zł i zaliczkę chyba 400 ale nie pamiętam dokladnie. Po weselu przedstawił wszystkie paragony i rozliczył się co do grosza i jeszcze dał jakiś rabat za 2 wesele.

Gość jest naprawde godny polecenia - jak ktoś byłby zainteresowany to moge dać namiary
A skąd jest? może akurat niedaleko nas