2013-06-12, 23:44
|
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII
Cytat:
Napisane przez ciezko_jest_lekko_zyc
Ja tak jak wtedy wróciłam do byłego chłopaka, tak nadal z nim jestem  teraz układa nam się bardzo dobrze, możliwe, że od października zamieszkamy razem, ale konkretna rozmowa o tym jeszcze przed nami 
|
A zastanawiałam się niedawno, co u Ciebie w kontekście wątkowych powrotów.
Cytat:
Napisane przez zlosnica89
Przeczytałam tych 12 znaków,że nadszedł czas na zakończenie związku i z przykrością muszę przyznać,że 9/12 się sprawdza 
|
Chyba każdy kilkuletni związek by się załapał
Cytat:
Napisane przez zlosnica89
|
Teraz masz piękny... 
Cytat:
Napisane przez Marycha1977
Na koniec rozmowy dala mi rade: pamietaj dziecko jak poznasz faceta to prosze cie nie zakochuj sie. polub go ale sie nie zakochuj bo milosc przyjdzie z czasem bo fajerwerki na poczatku czasem zle sie koncza jak "narkotyk"przestanie działac 
|
Uważam takie poglądy za przedwojenne, można przez nie swojemu życiu emocjonalnemu wyrządzić wielką krzywdę. Pochodzą z czasów, gdy kobieta bez męża nic nie znaczyła, a małżeństwa były czystą kalkulacją. Do rozwodów nie dochodziło, bo było to nieopłacalne i źle widziane społecznie. W życiu kobiet było miejsce na miłość do dzieci i przywiązanie do żywiciela.
Nie wyobrażam sobie związku bez zakochania, bez chemii i wrażenia drugiej połowy pomarańczy. Aby uniknąć pułapki zaślepienia wystarczy się nie oszukiwać. Mnie zakochanie dawało zawsze dużo siły i energii, nie ignorowałam nieprzyjemnych zachowań faceta i nie udawałam, że nie widzę jego wad.
Odmawiając sobie prawa do burzy hormonów wyjaławiamy się z emocji.
|
|