2013-06-13, 17:33
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sprzedaż mieszkania
Cytat:
Napisane przez maadz_
Wypowiem się z punktu widzenia osoby, która półtora roku temu poszukiwała mieszkania do kupienia i pod uwagę były brane również mieszkania z rynku wtórnego. Jednym z głównych elementów branych pod uwagę było to, aby mieszkanie było do generalnego remontu.
Po pierwsze, niższa cena niż przy mieszkaniu wyremontowanym. W mojej miejscowości (niecałe 10.000 mieszkańców) za mieszkanie w starym budownictwie, ale wyremontowane generalnie chciano 3.800 za metr, kiedy dwie ulice dalej budowały się nowe bloki po 3.000 za metr w stanie deweloperskim.
A po drugie, co z tego że wyremontowane jak to kompletnie nie jest mój styl i najchętniej co bym zrobiła to wszystko zdzierała do samego betonu i robiła po swojemu. Dla każdego ''po nowoczesnemu'' to może być inne wyobrażenie albo ktoś woli ''po babcinemu''.
Rozumiem, że chciałabyś się szybko wyprowadzić i nie stracić na tym mieszkaniu, ale tutaj widzę albo obniżkę ceny albo czekanie i może znajdzie się jakiś kupiec.
|
Też wyszukałam sobie większe "M" za mniej niż chcę za metr aktualnego mieszkania tylko z tą różnicą, że nowe to deweloperski stan. Oczywiście rozumiem, że każdy ma inny gust... jednym się podoba, a drugim nie. Żałuję tylko teraz, że dosyć dużo pieniędzy w nie włożyłam... mogłam pomęczyć się 3 lata i teraz je opchnąć za mniej, ale kto wiedział, że pojawią się nowe perspektywy w życiu Znajomi, którzy mnie odwiedzają twierdzą, że i tak cena mogłaby być większa A ja chciałabym tylko je sprzedać jak najszybciej i mieć już jedną formalność z głowy.
Edytowane przez kami1984
Czas edycji: 2013-06-13 o 17:35
|
|
|