Wizyta u psychologa na NFZ - opinie
Drogie Wizażanki,
mam pewien problem i chciałabym porozmawiać o nim z psychologiem, może podjąć jakąś terapię, gdyż sama nie jestem w stanie sobie z nim poradzić. Nie jest to ani depresja, ani nerwica ani nic tym podobnego, jest to po części kwestia mojego charakteru, ale liczę na to, że da się tę część nieco "ujarzmić". Moje pytanie brzmi następująco: czy któraś z Was była z problemem stricte osobistym, nie wymagającym stosowania leków lecz rozmów u psychologa, na NFZ a nie prywatnie? Pytam, ponieważ mam obawy, że wizyta która nie będzie prywatna odbędzie się "na odwal", co często obserwuję u innych lekarzy (zupełnie inny wymiar pójść prywatnie a na kasę chorych). Nie potrzebuję recept na lekarstwa, jedynie chciałabym poznać istotę problemu, skąd on się bierze, co we mnie może go powodować i jak sama mogę ten problem w sobie zwalczyć. Dlatego ważne jest dla mnie by taki psycholog rzeczywiście chciał pomóc i można mu było zaufać, a wydaje mi się, że na nfz to będzie nie możliwe... Może się mylę? Chciałabym poznać opinie tych z Was, które mają takie doświadczenie za sobą.