Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-15, 00:18   #22
Lui1234
Zadomowienie

Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część VI

Cytat:
Napisane przez EbonyLuna Pokaż wiadomość
A jakiej formuły używasz? Może spróbuj kryjącej? Jeśli nie, to do kup korektor mineralny Generalnie to powinnaś dobrać odcień podkładu w taki sposób, aby nie odcinał się od szyj. Ja nie mam jednolitej cery i dobrze nałożony podkład potrafi wiele zdziałać.
Ważne są też same pędzle, jakimi podkład jest nałożony. Te grubo zbite z gęstym włosiem na pewno pokryją lepiej.
U mnie tez jest raczej widoczny, ale nie w sposób, że się odcina kolor [chyba, że nie dobrany, a nawet minimalna różnica odcienia na mojej twarzy jest widoczna, jakbym nażyła coś kompletnie nie pasującego kolorystycznie], tylko daje takie pudrowe wrażenie, często osadza się na włokach na twarzy. Jedne marki mniej, inne bardziej. Ale wystarczy kilkanaście minut i problem znika, a podkład ładnie wtapia się w skórę.

Primer to po prostu baza, czyli owszem, stosuje się pod podkład, ale nie ma oczywiście przeciwwskazań, aby użyć go do wykończenia makijażu Primerem możne być wszystko, nawet najzwyklejsza skrobia, ale i istnieją te robione przez firmy mineralne. To zależy, co Twojej skórze będzie odpowiadało.
matowej, zdaje sie ze to kryjaca. Pedzelek mam hakuro ten do podkładu, z grubum włosiem, jest wspaniały.
Własnie, podkładzik osadza sie na włskach i jest nieco widoczny, piszesz ze stapia sie ze skórą. Rozumiem ze pot czy sebum rozpuszcza ten podkład/puder.
A jesli mam suche policzki , bo mam, to nie ma to znaczenia i tez sie rozpusci?

I tak sie zastanawiam czy podkład mineralny nie słuzy jedynie cerze tłustej???
Nie uzywam na dzien takich tłustych kremow by podkład sie ewentualnie w nie wchłonął.

Fajne sa EDM ale zachwycił mnie podkład z pixie bo ma w sobie skwalan (pomijajac piekny odcien podkładu), a skwalan jest tłustawy, czyli skora nie powinna być wysuszona.
Czy przez to jest bardziej wskazany do cery suchej (policzki)?

Ogolnie mam wrazenie ze podkłady mineralne "suszą" skórę.
Czy myle się?
Lui1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując