2007-04-14, 09:54
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Silne stękanie u dziecka??
Cytat:
Napisane przez a.k
Witam drogie mamy  Moja siostra 1,5 tora miesiąca temu urodziła dziecko i ma dość nietypowy problem. Od samego początku dziecko bardzo mocno stęka(pękają jej przy tym czasami naczynka na twarzy przy takim duzym wysiłku),a momentami nawet przy tym płacze.Była z tym u pediarty,ale jej powiedział,że to normalne u dziecka i musi samo nauczyc sie z czasem wszystkiego.Może któraś z Was miała taki problem bo ja się spotkałam z tym pierwszy raz.
pozdrawiam
|
Witaj!
Moja córka do prawie 10-tego miesiaca miala podobny problem,napinała sie stękała...odwiedziliśmy naurologa bo sytuacja nas bardzo zaniepokoiła Pani doktor kazała zrobić wszystkie badania,głównie mocz,bo podejrzewała ze mała moze mieć zainfekowane drogi moczowe ponieważ przy stękaniu krzyżowała nóżki(napisz dokładniej jak te stękania wyglądają i czy dziecko oprócz tego sie jakoś ionaczej zachowuje np. właśnie krzyżuje nóżki albo wciera główke w poduszke)okazało sie ze córka ma bakterie w moczu i przez to są te stękasnia i napinania ale było też podejrzenie o tzw."onanizm dziecięcy",brzmi to nienajlepiej ale sporo sie naczytałam na ten temat i niestety ale jest to dość częsty teraz problem
Moja córka miała zainfekowane drogi moczowe ale objawy i zachowania były bardzo podobne do onanizmu,naszczęśie juz jest okey.
Poszperaj w necie na temat tej przypadłości i sprawdz czy dziecko ma oprócz tego stękania inne podobne objawy,choć nie jestem lekarzem to proponuje zrobić podstawowe badania,nierozumiem tez dlaczego lekarz tego nie zalecił?
|
|
|