Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-17, 11:16   #90
kotekk81
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
widzisz...my poczatkowo mieszkalismy z kims...(tzn. Tz jak byl tam sam), jak ja dolecialam to wynajał domek, takze mieszkalismy sami...jak sie przeprowadzilismy w inna czesc UK to mieszkalismy z bratem Tz i jego dziewczyna, tez w duzym 3 bedroomowym domku. Jak tylko urodzil sie Seba poszlismy na swoje (tez domek 3 pokoj), wiec wszystkie opłaty wzrosly...dla mnie liczy sie tez komfort zycia, sie w głowie nie miesci by siedziec w 5 na jednym pokoju, jesc najtansza zywnosc, pracowac 7 dni w tyg by cos miec...to nie jest zycie, mozna to przyplacic zdrowiem...a sa tacy ludzie...
no i nie zapominajmy ze wiekszosc emigrantów wykonuje prace fizyczne, moze teraz to sie troche zmieniło, bo jestesmy tu dłuzej, ale w poczatkowych latach to raczej była tylko praca fizyczna, zwykle w fabrykach za najnizsza krajowa...
no i jeszcze jedna istotna kwestia...nie wierze we wszystko co mi ktos powie...a ludzie lubia koloryzowac jak tu jest pieknie, jak w raju jak wspomnialam funty rosna na drzewacha ze ktos sie wybudował, to wcale nie swidczy ze tu tyle zarobił (mogła rodzina pomóc, mogli wziac tutaj kredyt, bo jednak jest latwiej itp., a nie kazdy prawde powie)...owszem niektórym sie udaje, nie zebym generalizowała i wrzucala wszystkich do jednego wora, ale jednak to mniejszosc...
moja znajoma z pracy z Anglii chwalila sie ze kupili auto za gotowke (jeszcze mieszkalismy w Anglii ale to bylo przed wyjazdem i juz nie pracowalismy) Noo i kupili oczywiscie!!! tyle ze ta gotowka byla z banku

ad podkreslonego kurde szkoda ze u nas nie ma takich zloptowkowych drzew haha chyba mamy niekorzystny klimat

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora