2013-06-17, 15:10
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
Napisane przez smokeyeye
aneczka dziekuje, zaraz obadam Savoy.
Wow! 7,5 tys to 'troche' sporo  My chcielibysmy sie zmiescic w 4 tys.z poprawinami.
 ,pochodze z okolic Bydgoszczy 
|
proszę bardzo Ja w sumie też jestem z "okolic" Bydgoszczy... Od siebie mam 50 km, a od Tż 40km więc nie mam jakoś strasznie daleko. Napisz mi na pw skąd jesteś dokładnie, albo chociaż powiat...może mieszkamy niedaleko siebie? 
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------
Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290
tak jak już było wspomniane to zależy od regionu, w jednym byłoby to nazwane wyciąganiem kasy w innym jest to zabawa ogólnie przyjęta i goście to lubią  , bawią się chętnie (u mnie w rodzinie i w rodzinie TŻ w tamtym roku na 4 weselach, w poprzednim na 3, na wszystkich ta zabawa była i była odebrana pozytywnie)
nie trzeba wrzucać kwot 50-100zł to jest traktowane jako zabawa (a nie dostarczanie zbędnych kosztów, bo przecież dał już ktoś w kopercie  ), monety też są mile widziane i nikt na nikogo krzywo nie patrzy, jak ktoś ma ochotę to bierze udział, jak nie to nie
nie ma co generalizować tak jak w jednym regionie nie przyjmą się winietki, czy pisanie w zaproszeniach o prezentach pieniężnych w innym to standard, zależy też od rodziny... tyle w temacie z mojej strony 
|
dokładnie tak!
|
|
|