Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-17, 17:07   #655
Ywanka
Zadomowienie

Dot.: Ostrowieckie Pogaduszki Ślubne - część IX

Któraś z Was pytała o lokal Pod Parowozem. W sierpniu byłam tam na chrzcinach. Fajne miejsce, pyszne jedzonko, sprawnie podane, także mogę śmiało to miejsce polecić.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez aga0211 Pokaż wiadomość
Hej!!! ja również mam ślub w Szewnie tylko, że 6 lipca o 16. Jak byłam ostatnio u księdza(był ten nowy) i próbowałam się dowiedzieć jak sprawa wygląda z przystrajaniem kościoła i organistą to mi odpowiedział, że takie sprawy to z proboszczem, którego w tym czasie nie było. Tak więc nic się dowiedziałam. Bo pana Tadeusza na swoim ślubie słyszeć bym nie chciała. My wstępnie mamy organistę z Mominy zaklepanego i chciałam się dowiedzieć jak taką zamianę załatwić. Co do ubierania kościoła to podobnież siostry ubierają. Może TY wiesz coś więcej na ten temat???
Oj czeka cie ciężka przeprawa z owym panem
Trzeba mu dac w "łape" zeby nie przychodził i nie śpiewał! Jak dla mnie to paranoja ale jeśli mu sie nie zapłaci to wtedy może zamknąć organy i tyle......masakra. Owy pan chyba dożywotnio będzie w tym kościele "śpiewał" a raczej beczał!

A czy siostry przystrajają kościół to nie wiem. Moja sąsiadka w zeszłym roku sama dekorowała tzn jaka firma jej dekorowała kościół.
Ja uważam ze kościół jest na tyle bogaty że wiele dodatkowej dekoracji nie potrzeba.

I trzeba z kościelnym (zapomniałam imienia) także sie dogadać, bo on dywan rozkłada i coś tam jeszcze przygotowuje. Ale ten pan jest bardzo sympatyczny

Edytowane przez Ywanka
Czas edycji: 2013-06-17 o 17:09
Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując