Szypułkowanie truskawek nie powinno zniszczyć przyrostu, aż taki delikatny nie jest. Chyba, że byś to robiła jako pracę, po kilka godzin dziennie
Majowa Rosa - to cudownie, że założyłaś ten wątek i wrzuciłaś swoje zdjęcia, dziękujemy!

Ja olejuje prawie od początku lakieromaniactwa, ale czasem mniej się przykładam, przez co efekty sa mniejsze i pojawiają się problemy.. Ale teraz co jakiś czas oglądam sobie Twoje paznokcie i są dla mnie ogromną motywacją

pokazuje je wszystkim, żeby też zaczeli olejować i uwierzyli w to jak pięknie można sobie wychodować naturalne paznokcie
Wrzucam też swoje zdjęcia.
1. na początku roku 2012, zanim zaczęłam cokolwiek robić z paznokciami. Wiem, że straszą, ale tylko tak jestem w stanie pokazać jaka nastąpiła zmiana.
2. Jesień 2012 - zadbałam o skórki, pracuję nad kształtem, pojawia się przyrost, ale zaczęły się rozdwajać i osłabiać od ciągłego malowania i zmywania ;(
3. Zima 2012/13 - są w lepszej kondycji, choć wciąż czasem wręcz półprzezroczyste i mają tendencję do rozdwojeń..
4. Aktualne, czerwiec 2013. Wreszcie obczaiłam co moje paznokietki lubią najbardziej, czyli olejowanie plus zmienianie baz przy każdym malowaniu. Mam teraz zestaw kilku odżywek do paznokci i za każdym razem nakładam inną, efekty super. Wreszcie rozdwajanie znika na stałe, a końcówki robią się twardsze i bielsze!
Używałam różnych naturalnych olejków, od niedawna testuję polecaną Alterrę migdał i papaja - jej zapach motywuje do częstego nakładania

Działanie super <3
Jak wspomniałam wyżej - mi lakiery (zawsze z odpowiednią bazą!) i zmywacze (próbowałam różnych) niszczą paznokcie, im więcej maluję tym więcej muszę o nie dbać. Ale prawdą jest, że lakier mechanicznie wzmacnia paznokieć jak taka dodatkowa warstwa która usztywnia i zapobiega złamaniom. Tylko z lakierem moge mieć długie paznokcie - nie jestem ostrożna i regularnie w coś uderzam i zachaczam, bez wzmocnienia by się połamały. A dzięki olejowaniu i lakierom super się trzymają

Zresztą zdobienie paznokci bardzo motywuje, żeby się przyłożyć do pielęgnacji, żeby paznokcie ładnie wyglądały