Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Laparoskopowe usunięcie pęcherzyka żółciowego w Krakowie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-19, 10:08   #15
evvelinek
Zakorzenienie

Dot.: Laparoskopowe usunięcie pęcherzyka żółciowego w Krakowie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Evvelinek dla mnie to naprawdę te ataki były gorsze od porodu, chociaż ból trochę porównywalny. Tylko że przy porodzie skurcze są z przerwami, więc jest duuużo lepiej
No właśnie gdyby nie to że planujemy drugie dziecko, to bym sobie odpuściła- przynajmniej na razie. Chociaż w sumie czasem czuję taki delikatny ból w okolicy żołądka i prawdopodobnie to woreczek, bo biorę anty i przez to wydziela się więcej żółci. No ale nie jest to takie strasznie uciążliwe, no może jak zaczęłam brać tabletki, ale teraz już bardzo rzadko się to zdarza.

A jak to jest ze szwami? Wyciągają przy wyjściu ze szpitala? Czy jeśli np. wychodzi się po 24godzinach od zabiegu to trzeba się potem zgłosić na wyciąganie?
ja miałam bóle napadowe, przez pół roku (czekałam na wakacje by móc być operowaną w swoim rodzinnym mieście) i jak mnie dopadło to chodziłam po ścianach u Ciebie ten ból był spowodowany tym że dzidziuś zapewne uciskał pęcherzyk, przez co to co w jego środku ocierało się o ścianki i powodowało ciągły ból teraz możesz odczuwać dyskomfort przy zjedzeniu czegoś tłustego, ciezko strawnego lub zjedzeniu większej ilości naraz - w takiej sytuacji żółć z woreczka się uaktywnia, kamyki się przewracają i gotowe mi w takich sytuacjach pomagał Raphacholin
mnie przyjęli dzień przed operacją po południu, rano o 8 operacja, przed południem już byłam na sali, całkiem dobrze się czułam - teoretycznie na drugi dzień miałam wyjść, też ok południa, bo wtedy są wypisy ze szwami nie dzieje się nic, trzeba zmieniać opatrunki po wyjściu ze szpitala - albo w przychodni albo samemu, jeśli pozwolą ja chodziłam ze szwami jakieś 2 tygodnie może? to chyba zależy od konkretnego przypadku - na pewno nie zdejmą ich od razu trzeba się potem zgłosić na zdjęcie, ale jaki to okres czasu to się trzeba dopytać przy wypisie
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując