2013-06-22, 23:38
|
|
Raczkowanie
|
Jak powiadomić rodzinę o ślubie który się odbył
Cześć
Chciałam was spytać czy spotkałyście się z taką formą jak "zawiadomienie po ślubie" lub coś w ten desen.
Powoli rozmawiamy z Tż o tych sprawach i zastanawiam się jak to ma wyglądać.
Jako że mój tż ma dużą rodzinę (do tego z innego miasta) plus dość sporawa moja to wesele wychodzi na około 200 osób ze znajomymi. Koszt bardzo wysoki, ponieważ ponad połowę osób musielibyśmy przenocować w hotelu. Zresztą mi się nie marzy takie wesele, wole kameralne spotkania.
Jeżeli byśmy zaprosili na ślub+kolacje tylko najbliższych (ok 25 osób) to jak powiadomić resztę że w ogóle zmieniło się stan cywilny? Trochę niezręczne by było gdyby potem na jakiejś uroczystości rodzina dopiero się dowiedziała że jest się po ślubie.
Myślałam o wysłaniu powiadomień dla rodziny. Szukałam o tym informacji ale były dość sprzeczne. Jedni uważali że powiadomienie powinno sie wysłać przed ślubem (ot takie, chcesz to przyjdź, wiedz ze bierzemy ślub) no i tutaj jest też troszkę dziwnie bo wiadomo że moja rodzina by przyszła na ceremonie (nie kolacje) bo jest z tego miasta, a rodzina tżta raczej nie będzie się tłuc dla 40 minut ceremonii 600km.
Więc zawiadomienie po ślubie (plus nasze zdjęcie pamiątkowe) wydaje mi się rozsądniejsze. Czy takie coś jest praktykowane? Czy może zostać odebrane jako niegrzeczne?
|
|
|