Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studia studia i po studiach... Wątek o planach na dalszą przyszłość ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-23, 13:52   #8
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Dot.: Studia studia i po studiach... Wątek o planach na dalszą przyszłość ;)

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
cześć

wszystkie przedmioty na studiach mam pozdawane, zostało mi dokończenie pracy mgr (aktualnie piszę wstęp i zakończenie), później jeszcze obrona jesienią. od lipca zaczynam pracę na pełny etat i umowę o pracę. także znalazłam stałą pracę szybciej niż spodziewałam się no i w końcu mogę trochę zaoszczędzić na remont i ślub
Zazdroszczę Ja też bym chciała szybko coś znaleźć. Owszem, jest dużo ofert, ale właśnie dla studentek, bo nie płacą wtedy składek. A ja specjalnie dlatego nie pójdę na studia

Cytat:
Napisane przez fallenart91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Czy można się dołączyć?

Co prawda jestem dopiero na czwartym semestrze studiów. Jeszcze roczek i będę w takiej samej sytuacji. Narazie rozglądam się nad pierwszą lepszą pracą Byleby sobie dorobić na własne potrzeby. Dodam, że studiuje dziennikarstwo i komunikację społeczną. Prawdę mówiąc nie wiem, czy chcę iść dalej na studia magisterskie... Swoją przyszłość wiąże z księgowością - zapisałam się na kurs, czekam aż się rozpocznie Jeżeli udałoby mi się załapać do jakiegoś biura rachunkowego, byłabym przeszczęśliwa I pewnie wtedy zaczęłabym zaocznie finanse i rachunkowość albo inne studia związane z księgowością Czas pokaże, jak ułoży się mjoje życie
Jasne, że można, hej
Dziennikarstwo i księgowość? Widzę, że masz dużo zainteresowań Moja siostra jest po kursie księgowości i dużo więcej się nauczyła niż przez 4 lata studiów (kurs miała tylko w soboty przez semestr) Ja chciałabym pracować jako sekretarka. Wiem, że wielu osobom kojarzy się to z układami z szefem itp Ale byłam w sekretariacie na praktykach z uczelni i było całkiem fajnie

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Myślę, że 3 lata aplikacji będą mnie łącznie kosztowały jakieś 17000 złotych (to się zmienia, co roku jest drożej, bo cena zależy od wysokości minimalnego wynagrodzenia, które co roku jest wyższe). Na ten moment to jest dla mnie bardzo dużo, a zamierzam sama na to zarobić i jeszcze przy okazji sama się utrzymywać.
Dla mnie to kolosalnie duża suma i chyba od razu odepchnęłaby mnie od pójścia w tym kierunku Ale wiadomo, że później zwróci Ci się to kilkanaście razy Ja po prostu sobie nie wyobrażam gdybym teraz miała zbierać tyle kasy i przeznaczyć ją na edukację