Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-24, 00:53   #1907
_millena
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Poza tym niemal z dnia na dzień widać, jak coraz bardziej kontaktowy jest łobuz, ale co się będę na ten temat rozpisywać, skoro zapewne większość z Was doskonale wie, o czym mówię Ma swoje kilka słów na różne rzeczy, np. didi to są zwierzątka ale dzidzi to już jednak dzidziuś. Poza tym pokazuje namiętnie palcem, co chce (gdzie chce iść, co mu dać, itd.), mówiąc "y!" Wczoraj np. nie wiedziałam, o co mu chodzi i mówię do niego "nie wiem, nie rozumiem", a on spojrzał na mnie z tak wyraźnym zdaniem w oczach "no daj spokój, jak możesz nie wiedzieć, o co mi chodzi", że nie mogłam się powstrzymać i wybuchnęłam śmiechem
Tak, wiem o czym piszesz aczkolwiek u nas z mówieniem to taka chyba trochę ciężka sprawa W zasadzie Borys nie mówi nic. Ma jedno słowo, które często powtarza, ale kompletnie nie wiem co ono oznacza. Mniej więcej to brzmi jakoś tak jakby "idzissssss" no zabijcie mnie , nie wiem. Nie mam pojecia czy to jest świadome czy nie, ale skoro często je powtarza to chyba tak...
Dużo pokazuje. Gdy chce pić , szuka swojego kubeczka i przynosi. Gd chce gdzieś iść i potrzebuje pomocy ( np u mojej mamy w domu są schodki między salonem i resztą parteru , gdy chce wejść do salonu a zapomniał sobie jak się schodzi tyłem na czworakach - tak jak go uczyłam- to podchodzi do kogoś i łapię go za rączkę i prowadzi do schodów , zeby go sprowadzić). Uwielbiam patrzeć jak zaczyna samodzielnie jeść łyżeczką lub widelcem i jaką frajdę mu to sprawia. Gdy potrzebuje, żeby skupić na nim uwagę też woła "yyy". Woła "mama" "baba" czasem coś na kształt "tata" lub "dada" ale nie jestem pewna czy wie o kim mowi Nie wskazuje paluszkiem nic oprócz oczka , mam wrażenie, że się wstydzi, bo gdy zapytam gdzie jest tata, to tylko patrzy w jego kierunku i się niesmiało usmiecha, ale nie wskaże paluszkiem. Tak samo jest z innymi osobami albo przedmiotami. ALE gdy np powiem mu, żeby poszedł na chwilę do taty to wie gdzie ma iść
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Od czasu do czasu wyciągałam jakieś kolejne paki upchnięte w piwnicy czy w pawlaczach i chyba na ten moment mogę powiedzieć, że nie trzymam już w domu jakichś niepotrzebnych zapasów "bo jeszcze się przyda". Jedynie... worek z ubraniami podpisany "-5", w sensie że jak schudnę jeszcze 5 kg, to będą dobre No po prostu nie stać mnie na wymianę garderoby, a zakładam, że schudnę
takich "przydasiów" to ja mam w p...u i jeszcze trochę :/ i też mam jeden wór, ale na -15 , ostatnio wyciągnęłam podobny wór sprzed 5 lat i wywaliłam część rzeczy, nie zalożyłabym już niczego z tego czego sie pozbyłam, bo jak na to spojrzałam, to stwierdziłam, że te ubrania, pamiętają chyba czasy króla Ćwieczka. Na resztę rzeczy popatrzyłam z łezką w oku , stwierdzając, że raczej nigdy się w nie nie zmieszczę, a jeśli kiedyś przyjdzie taki czas, to nie będą się nadawaly na nic

Kaj jest super !!!!

Maddy84 nie polecam Wam tej knajpy B4 , w której byłyśmy... sama nie wiem... no nie podobało mi się. Towarzystwo jakieś takie szemrano dresowe
Na kazimierzu jest taki klub, nazywa się Tawa, ale byłam tam bardzo dawno temu i nie wiem jak to teraz wygląda.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując