Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Małżeństwa/Pary mundurowych - blaski i cienie...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-24, 15:59   #14
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Dot.: Małżeństwa/Pary mundurowych - blaski i cienie...

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
dziewczyny Wy mnie nawet nie straszcie ...

mój mąż złożył dokumenty w marcu i właśnie miał two i tso teraz czeka na multiselect i psychologa - czyli największy odsiew...

i tak szczerze, policjia to dla nas być albo nie być...

mąż ma 28lat, jest magr fizjoterapii i 5cio letnim doświadczeniem w polsce zaproponowali mu pracę za 1600zł brutto czyli na rękę jakieś 1100 do tego odliczyć około 600zł na dojazdy więc zost jakieś 500zł przyjmując ze w pracy nie bd nic jadł i nie daj boze sb cos kupi... aaaa no a o amortyzacji wogóle nie wspomnę... innej pracy szuka już rok... kuźwa nawet na budowie go nie chcą bo nie ma doświadczenia... facet 200cm, 100kg to mógłby przenosić nawet pustaki w kąta w kąt no ale nie...

a wogołe jakie są te różnice pomiędzy starym a nowym systemem policji? poza tym, że na emeryturę idzie się po przepracowaniu 20/25 (?!) lat?

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

aaaaaaaa.. od razu zaznaczę że próbowaliśmy za granicą - ale tam zawód fizjo szczególnie dla polaków jest tematem zamkniętym - i tak wiem co mówię próba podjecia pracy w zawodzie w uk, irl, niemczech, norge, szwajcarii - graniczy z cudem
MS i psycholog zazdecydują.

Min. 25 lat służby i 55 lat oraz zapewne L4, które będzie wszystkich dotyczyć 80% płatne.

Na szkole dostanie 1600 zł brutto, a na dzień dobry 2200 zł netto, a jak okaże się, że nie będzie w tej samej jednostce co Wasze miasto, dojazdy też dojdą, albo mieszkanie w innym mieście + częste jedzenie na mieście.

Sorry, głupio zabrzmi, ale teraz chyba każdy jak nie wie co ze sobą zrobić to idzie do Policji (nie, że w tym momencie chcę Was urazić, czy coś - nie to miałam na myśli, bo fakt jest to budżetówka, więc jakaś pewność).

Mam rodzinę zagranicą, ale oni są tam od 2006 roku, więc może nie było takiego nalotu i żyją na bardzo wysokim poziomie (gdzie ja w służbie mundurowej mogę sobie tylko pomarzyć o pewnych rzeczach, gdzie dla nich to standart), bo mają dobre prace, a zaczynali tylko z językiem angielskim.

Edytowane przez Kornelciaczek
Czas edycji: 2013-06-24 o 16:01
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując