2007-04-16, 11:46
|
|
Wtajemniczenie
Przekupka: 113 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: 24 Faubourg Delicate, Champs Elysees, Jaipur, Dolce Vita, Tumulte, Shalimar i i
Cytat:
Napisane przez monme
Silencio, przepraszam, że Cię jeszcze pomęczę, ale, czy Eau de Gucci jest może do czegoś podobny, do jakiego typu można byłoby porównać? Pytam, bo zupełnie nie znam, a chciałabym coś blizej o nim wiedzieć (nic nie mogę znaleźć w internecie, a z podanych przez Ciebie linków też nie za bardzo mogę wywnioskować, czy to byłby "mój" zapach).
|
Monme,
Ten zapach jest porownywany do Anais Anais Cacharela, ale moim zdaniem to nie do konca to. Mi w czyms przypomina Vent Vert Balmaina, jesli znasz, ale jest mniej nachalny. Z tego, co wiem przestali go juz produkowac i czasem napotykam na jakims forum rozzalone z tego powodu dusze ;-) Generalnie to jest napewno kwiatowy zapach, lekko wilgotny i moim zdaniem ladny, cieply i bezpieczny, na co dzien. Mysle, ze to jeden z tych, ktore ludzie dookola beda komplementowac, wlasnie dlatego ze jest ladny i mily. Dla mnie osobiscie ma troche za malo pazura, chociaz dobrze mi sie komponuje na pewne dni i nastroje ;-) Raczej nie nazwalabym go tez nowoczesnym, chyba dlatego trudno mi znalezc jakis istniejacy w perfumerii odpowiednik... Nie umiem za bardzo opisywac zapachow, wiec nie wiem czy nie namacilam bardziej...
Ja sie wymienilam w sumie w ciemno, bo ten zapach, ktory mialam wczesniej wywolywal u mnie migrene, wiec juz nic nie moglo byc gorsze... Ten mi sie podoba, ale mnie nie powala, wiec idzie pod mlotek ;-) Powacham jeszcze raz w domu moze jeszcze cos mi przyjdzie do glowy, zeby dopisac ;-)
|
|
|