|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum
Bokeh - z początku takie rozważałam, ale postawiłam w końcu na mocniejsze oko i delikatne usta.  Bo na ślub zamierzam jednak troszkę ciemniej zaznaczyć powieki.  A nie chciałam wyglądać jak Pani spod latarni. 
|
ja tak miałam, nie lubię mocno malowanych ust u siebie, a oczy lubię wyraźne możesz dac foto jeszcze raz nie dotrę sama...
Cytat:
Napisane przez karusia_2007
Więcej nie pamiętam
|
Fajna ekipa 
Cytat:
Napisane przez szklanka19
Hello  Byliśmy rano na rehabilitacji, jestem bardzo mile zaskoczona, wchodzę do ośrodka, a tam już pani w rejestracji wiedziała, że to my, dała papiery do podpisania i zaprowadzili nas do lekarki. Zero czekania, jak byliśmy umówieni tak nas przyjęli. I pani doktor i pani fizjoterapeutka bardzo miłe. Pani doktor pogratulowała, że się tyle czasu karmimy piersią i było mi bardzo miło z tego powodu  Teraz czekamy na telefon od rehabilitanta, który będzie z nami ćwiczył, bo Ewci wykryli trochę nieprawidłowości, ale ogólnie panie stwierdziły, że to jest 5 minut roboty i mamy się cieszyć bo to nic poważnego. To się cieszymy  A Ewcia jak ujrzała tam swoje odbicie w wielkim lustrze to zaczęła swoje klasyczne śpiewki, aż pani doktor się śmiała, że tak dokazuje 
|
no to powodzenia 
Cytat:
Napisane przez nafiyqa
Po kapieli dalam Kubie jak zwykle cyca, a potem jeszcze mm.
Oproznil butle i widze, ze nie ma ochoty na spanie, wiec polozylam go u nas na lozku i sama walnelam sie obok (Kuba na miejscu TZ, ja na swoim).
Lezelismy tak w ciszy, ja wlasciwie zamknelam oczy i drzemalam, po kilku minutach patrze, a on spiiiiiiiiiiiiiiiii
Liczy sie jako samodzielne usniecie? 
Przypomne tylko, ze u nas zasypianie zawsze trwa dobre kilkadziesiat minut, a czesto konczy sie niestety lulaniem w wozku.
Pewnie jednorazowy wyskok, ale ciesze sie niezmiernie 
Moje malenstwo 
|
taaak! 
Cytat:
Napisane przez fewcia
Debrah jak super że wszystko w porządku!
Byłyśmy u alergologa. Pani powiedziała że to na 100% skaza. Kazała smarować maścią witaminowa i uważać przy rozszerzaniu diety na jajko,białko w każdej postaci i na kurczaka. Powiedziała że dla takich małych dzieci najlepsze jest mięso z indyka i królika.
Bardzo dziękujemy za wszystkie życzenia i miłe komentarze w klubie! Buziaki dla każdej z Was i każdego dzieciaczka od Blaneczki.
|
Pocieszę cię, że wcale nie musi być alergii na jajco ani kuraka - Agatka bardzo silną skazę miała i tyle, białko inne ok, jajo też, kuraki też. Ale ogólnie nie zaleca się kuraków dzieciakom, bo to same sterydy i hormony :/
A, to wiesz - że odpada wołowina na razie? to samo białko co mleczne.
Cytat:
Napisane przez iffonka7
Swoją drogą czy któraś z was przyrządza potrawy do maluszków sama? Robicie tego zaraz większą porcje? Bo ja bym tak chciała, będę miała pare słoiczków po pierwszych posiłkach i w nich bym je przechowywała tylko nie wiem czy tak można i czy lepiej to później zamrozić czy może zagotować? W przyszłości zamierzam podawać tylko deserki ze słoiczków a obiadki sama robić.
|
ja zacznę, bo Dorcia olewa obiadki słoikowe
Cytat:
Napisane przez Aga8484
Można zrobić pastę na kanapki, w necie jest mnóstwo przepisów, mój mąż robi, ale ja tylko kosztowałam i dobre.
Pamiętam że on dawał awokado, cytrynę, czosnek..... reszty nie pamietam 
|
Fajny przepis znalazłam:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe15168.html
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper
Hej kochane
Sorki ze tak z doskoku jestem z wami ale jestesmy zakopani po uszyska w naszych rzeczach:'(masakra nie wiem kiedy sie odkopiemy
Po szczepieniu - masakra..... Silver my to ostatnio i z nockami i ze szczepieniami na jednym wozku jedziemy..... Szczepienie moj dzielny bohater pohlipal troszeczku i potem sie smial do pediatry i pigul, ale w domku..... 5 godzin nieustajacego wycia!!!!! Biedaczek tak niemozliwie zawodzil...... Jeszcze czegos takiego nie slyszalam....... Koszmar.... Az cud, ze nikt nie wezwal jakiejs opieki spolecznej czy policji, bo Pietraszko wyl jakby go ze skory obdzierali, potoki lez wylal..... W ostatniej fazie chcielismy pogotowie wzywac, bo juz nie wiedzielismy co z nim robic, wchodzil na tak przerazajace intonacje dzwiekow, jak z horrorow  dwa czopki nie pomogly kompletnie nic, pediatra nam kazala od razu jak tylko przyjedziemy do domu Malemu dac zapobiegawczo, wiec tak zrobilismy a mimo to taka akcja...... Dlaczego nasze maluszki musza tak cierpiec
W koncu, kolejny raz, pomogla nam kapiel..... Nie wiem czemu, ale Maly doslownie po 5 sekundach w wodzie sie uspokoil, ba, zaczal nawet odlatywac!!!!! Wiec szybciutko go do lozka, cyc i zasnal.... I dalej spi, chociaz plakusia od czasu do czasu przez sen
Marsi, pewnie, ze pamietam o Tobie, mialam do Ciebie pisac ale ta akcja dzisiejsza z Pietraszkiem....(bo my juz z Cala ugadane jestesmy na kawe czy cokolwiek  ) czy bys do nas czasem nie dolaczyla  bedziemy we Wrocku chyba 9go lipca
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
ojj biedny Pietrunio 
Cytat:
Napisane przez insolito
Agu, jak zwykle zachwyca 
A propo rozwoju, Ty kiedyś wklejałaś taką tabelkę z umiejętnościami dzieciaczków w danym miesiącu. Mogłabyś jeszcze raz podesłać  , bo nie zapisałam
|
Nawijka dała 
Cytat:
Napisane przez nafiyqa
|
A tam świetnie jest 
Fajny filmik do ćwiczenia obrotów z dziećmi:
http://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s
------------------
Podróż - masakra. Tam - upał nieziemski, obie dziewczyny super. A teraz? lało, chłodno, a Dorka marudna. Nie ogarniam 
Mało tego, walnęła taką kupę, że plecy, noga, ręka, całe ubranie, kocyk i fotelik - do prania a nie dało się wyjść z auta, taki deszcz i wichura. Więc musiałam ją ogarnąć w aucie!
|