Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Analityka Gospodarcza czy Rachunkowość i Controlling?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-25, 23:17   #16
Japanication
Zadomowienie

Dot.: Analityka Gospodarcza czy Rachunkowość i Controlling?

Cytat:
Napisane przez z_blondem_mi_do_twarzy Pokaż wiadomość
Najczęściej wybierana uczelnia ekonomiczna w Polsce...
Akurat twoje uprzedzenie do Krakowa znają wszyscy
Nie musisz rozwijać
Z tego co wiem to najczęściej wybierają SGH - zresztą jest n1 w rankingu, nie bez powodu - to bardzo dobra uczelnia.
UEK jest zdaje się za UEP w rankingu, ale nie pamiętam dokładnie - no i jak każde, nie są to obiektywne rankingi, bo takowe trudno zrobić.

Uprzedzenie jak uprzedzenie - irytuję mnie, że to miasto zadłuża się do granic możliwości, jednocześnie za nic mają swoich obywateli - skażenie powietrza największe w Europie, no ale co tam mieszkańcy...a dług przecież zawsze załatają studenci, który przyjadą i zapłacą krocie za mieszkania - bo usłyszą, że to fajne miasto.
Kraków ma też to do siebie, że ludzie idą na UJ czy inny "tap" uniwersytet i sodówka im uderza do głowy, jak się takowych ludzi zna - też jest to irytujące.

Zresztą wydaje mi się, że popularność UEK może też wynikać z racji miasta, w którym się znajduje...aczkolwiek sam nigdy nie rozumiałem tej "magii Krakowa" - nie dość, że poza rynkiem jest nieco syfiasto, to nawet torów normalnych im się nie chce zrobić.
No, ale obwarzanki to mają super, szczególnie te o smaku pikantnym. <3