Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-26, 14:02   #1416
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X

Cytat:
Napisane przez lawendowelove Pokaż wiadomość
Mało się udzielałam ale co tam, podsumuję mój wyjazd

Byłam 21.05-20.06 au pair w Jyvaskyla w Finlandii
3 dzieci (1,8,10) zajmowałam się tylko najmłodszym
3 dni w tyg wolne, pozostałe dni od 16 wolne.
Przez ten miesiąc byłam w Lahti,Helsinkach x 3, Turku, Tampere i kilku innych mniejszych.
Pojechałam stopem do Rovaniemi 600 km - 7 h , stopowało się ekstra.
75 eur tygodniowo + jak gdzieś byliśmy dawali mi po 10-20 eur na Maka czy coś Na koniec dołożyli 40 euro. Zabrali do sklepu i kupili mi kilka drobiazgów na pożegnanie i dla mojego brata i rodziców Uznali , że szkoda mojej kasy.

Po przylocie miałam uszkodzoną walizkę, niezdatną do dalszego użytku, dali mi swoją

Fińskiego nie umiałam nic, teraz znam duużo słówek i proste zwroty , angielski bez zmian. Aaa no i zapłacili za moje przeloty.

Także dziewczyny - bycie AU PAIR jest ekstra !!!!!

PS. szukam rodzinki na wrzesień
super post!!)

Widac, ze jak sie chce to nawet tak krotki okres mozna wykorzystac bardzo dobrze ) gratuluje!

Cytat:
Napisane przez coffee_flavour Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Czy można się przyłączyć?

Miałam w tym roku znowu wyjechać za granicę do pracy, ale plany mi się pokrzyżowały bardzo i jednak z wyjazdu nici. Pomyślałam więc, że może uda się zostać summer au pair, ale nie wiem, czy jeszcze się załapię....
Tym bardziej, że we wrześniu mam jedną poprawkę, ale nie wiem jeszcze kiedy.
Myślicie, że da się znaleźć jeszcze coś na np 1,5 miesiąca?
Bardzo chciałabym spróbować au pairki.....

Moje doświadczenie z dziećmi to głównie opieka nad młodszą siostrą i malutką chrześnicą. Może wystarczy.....

Zarejestrowałam się na APW i kompletuję informacje o sobie, macie może jakieś wskazówki jak zachęcająco napisać o sobie?

Przeglądam też oferty na gumtree, kilka się znalazło, ale muszę jeszcze się dokształcić w zasadach bycia au pair i przewertować wątek, co by nie trafić na oszustów.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
pewnie, ze sie moze udac
staraj sie, aby Twoj profil nie brzmial sztucznie nie podkreslaj na kazdym kroku jak bardzo kochasz dzieci i wyjazd jako au pair to szansa zycia. Pisz szczerze, lekko i wesolo. Opowiedz cos ciekawego o sobie i dodaj wesole niepozowane zdjecia zadnych z dyskotek, z wieczorowym mejkapem i milionem kolezanek, gdzie ciezko powiedziec, ktora to Ty
odradzam tez foty z reki z dzieckiem pt " trzymam dziecko na rekach i w tym samym czasie strzelam fote" ....
Powodzenia!

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując