2013-06-28, 12:12
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Napisane przez Magiusa
Dzien dobry my tez sie witamy.
Ja na dzis tez zaplanowalam troche czasu dla siebie tzn. Jak mlody znow po sab simplexie bedzie mial dobry dzien i przesypial te 2-3h. To zamierzam zostawic go pod okiem tatusia i zrobic sobie wlosy henna.
No i musze chyba zaczac porzadnie sciagac ten pokarm by zrobic jakies zapasy. Bo na razie mam w zamrazarce tylko 2opakowania.
A swoja droga ktos juz rozmrazal? Strasznie dlugo to musi trwac.
A jeszcze sie podpytam - wczoraj pytalam o ilosc snu 1 i 2 mies. Maluchow- a dzis mam pytanko o karmienie. Czy w tym wieku zauwazylyscie ze karmicie rzadziej?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
Kuba spi najczęściej 2 razy po 2 godziny w dzień, czasem jakieś krótkie drzemki wpadają, a czasem śpi w sumie godzinę przez cały dzień, nie ma jakiejś regularności. Karmie co 2-3 godziny więc w sumie tak często jak na początku, ale on szybciej się najada W nocy gdyby nie problemy z kupą to mógłby spać nawet 8 godzin, dzisiaj w nocy o 10 zrobił kupę, dokarmiłam go i spał do 6 , szkoda, że zrobienie kupy nie przychodzi mu tak łatwo 
Cytat:
Napisane przez becik_4
Ja już zamrażało ale się zastanawiam ile czasu potrzeb na rozmrozenie chyba już na noc wyjde i wystawie do lodówki i na dzień powinno być ok do spożycia ?
|
Ja wyciągnęłam o 7 rano to do 13 nie było gotowe, najlepiej wyciągnąć dzień wcześniej 
Cytat:
Napisane przez justyna_g4
zielono-musztardowa tak pół na pół
Tak jakbyś do jajecznicy dodała kawałki szpinaku czy szczypiorek
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------
A ja zostawiam Laure z Tż. Juz w 2 tygodniu po powrocie do domu ja byłam na zakupach a on jej pilnował. Tydzień temu też byłam bo chciałam sobie kupić jakieś ciuchy. A takie wyjścia na 15 minut często mi się zdarzają jak mi czegoś zabraknie do obiadu albo trzeba rachunki zapłacić. A i ostatnio byłam w kościele z chrzetem załatwiać. Wolę zostawić ją z Tż bo jak widzę co moja mama z nią wyprawia to mnie ciarki przechodzą. Mała śpi ale się kręci a ta ją na ręce bo się kręci, albo obie babcie smoczek jej na siłe. Schowaliśmy go żeby je nie kusiło.
|
Ja też zostawiam z TZ, ale wtedy staram się wszystko załatwić jak najszybciej, żeby się chlopaki nie męczyły, bawi się z małym fajnie, pomaga mi też, ale jak on zaczyna płakać i nie wie co zrobić to się pogrąża. A z mama mam luz i nie myśle cały czas co się tam dzieje.
Pochwale się, że moje dziecko wczoraj pierwszy raz powiedziało aguu teraz leży i gada do książeczki, ale tak troche rozpaczą to zajeżdża ide mu czymś pomachać przed oczami
|
|
|