Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-28, 12:12   #92
salviae
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dzien dobry my tez sie witamy.
Ja na dzis tez zaplanowalam troche czasu dla siebie tzn. Jak mlody znow po sab simplexie bedzie mial dobry dzien i przesypial te 2-3h. To zamierzam zostawic go pod okiem tatusia i zrobic sobie wlosy henna.
No i musze chyba zaczac porzadnie sciagac ten pokarm by zrobic jakies zapasy. Bo na razie mam w zamrazarce tylko 2opakowania.
A swoja droga ktos juz rozmrazal? Strasznie dlugo to musi trwac.

A jeszcze sie podpytam - wczoraj pytalam o ilosc snu 1 i 2 mies. Maluchow- a dzis mam pytanko o karmienie. Czy w tym wieku zauwazylyscie ze karmicie rzadziej?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kuba spi najczęściej 2 razy po 2 godziny w dzień, czasem jakieś krótkie drzemki wpadają, a czasem śpi w sumie godzinę przez cały dzień, nie ma jakiejś regularności. Karmie co 2-3 godziny więc w sumie tak często jak na początku, ale on szybciej się najada W nocy gdyby nie problemy z kupą to mógłby spać nawet 8 godzin, dzisiaj w nocy o 10 zrobił kupę, dokarmiłam go i spał do 6 , szkoda, że zrobienie kupy nie przychodzi mu tak łatwo

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Ja już zamrażało ale się zastanawiam ile czasu potrzeb na rozmrozenie chyba już na noc wyjde i wystawie do lodówki i na dzień powinno być ok do spożycia ?
Ja wyciągnęłam o 7 rano to do 13 nie było gotowe, najlepiej wyciągnąć dzień wcześniej

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
zielono-musztardowa tak pół na pół
Tak jakbyś do jajecznicy dodała kawałki szpinaku czy szczypiorek

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

A ja zostawiam Laure z Tż. Juz w 2 tygodniu po powrocie do domu ja byłam na zakupach a on jej pilnował. Tydzień temu też byłam bo chciałam sobie kupić jakieś ciuchy. A takie wyjścia na 15 minut często mi się zdarzają jak mi czegoś zabraknie do obiadu albo trzeba rachunki zapłacić. A i ostatnio byłam w kościele z chrzetem załatwiać. Wolę zostawić ją z Tż bo jak widzę co moja mama z nią wyprawia to mnie ciarki przechodzą. Mała śpi ale się kręci a ta ją na ręce bo się kręci, albo obie babcie smoczek jej na siłe. Schowaliśmy go żeby je nie kusiło.
Ja też zostawiam z TZ, ale wtedy staram się wszystko załatwić jak najszybciej, żeby się chlopaki nie męczyły, bawi się z małym fajnie, pomaga mi też, ale jak on zaczyna płakać i nie wie co zrobić to się pogrąża. A z mama mam luz i nie myśle cały czas co się tam dzieje.

Pochwale się, że moje dziecko wczoraj pierwszy raz powiedziało aguu teraz leży i gada do książeczki, ale tak troche rozpaczą to zajeżdża ide mu czymś pomachać przed oczami
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora