Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jestem molestowana przez chłopaka.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-06-28, 12:18   #142
Littlejackie
Zadomowienie

Dot.: Jestem molestowana przez chłopaka.

Cytat:
Napisane przez groza Pokaż wiadomość
pytasz o coś, co było wcześniej napisane przez autorkę
kiedy pisze ona "że spódniczka za krótka" (przez co bierze na siebie winę, co już jest rzeczą straszną ), to nie istnieje możliwość, że ona "bała się sprzeciwić gwałcicielowi"

nadto sama sobie przeczysz w jednym poście
gwałt to wymuszenie, jest wbrew woli ofiary, a nie, że kobieta "nie umiała/bała się odmówić"
Tak. Ja to rozumiem. Co więcej nie uważam, żeby gwałt w jakimkolwiek przypadku był jakąkolwiek winą poszkodowanej osoby. I tego mi, że tak powiem 'w usta nie wkładaj' :p

Chodzi mi o sytuację, że autorka zamiast wyjść z pokoju, kurde nawet przykopać chłopakowi skoro on ją 'gwałci' i 'molestuje' - ulega, żeby mieć spokój, zgadza się a potem płacze. I myślę że ma problem który powinna przepracować z lekarzem, bo może sięga on nawet czasów sprzed traumatycznego przeżycia. Nie rozumiem jej zachowania. Chłopaka który nie rozumie, że ona nie chce też nie rozumiem. Ale na pewno nie będę ferować wyrokami, że to gwałciciel. Wiadomo, skoro ona nie chce a on naciska, to jest to negatywne i nie powinno mieć miejsca, ale też bez przesady. Ja widzę przede wszystkim, że ona z nim nie gada, nie ma zaufania w tym związku, wsparcia, rozmowy, zrozumienia. I z jego i z jej strony. A niektóre dziewczyny określały wysokie libido jako chore itd itp.

I wiadomo, że gwałt to wymuszenie ale jest tak w istocie, że dziewczynom się tłucze w głowy różne rzeczy bo przecież kobieta musi być uległa i pokorna itd i o coś takiego mi chodzi, kiedy mówię, że może 'bała się' odmówić. A nie że gwałt to jej wina, no litości. Dodam, że takie zjawisko 'wychowawcze' uważam za wysoko negatywne, na równi z wywyższaniem chłopców i nie wychowywaniem facetów jak należy w większości polskich domów ;p bo jeszcze mi ktoś powie, że uważam że tak powinno być.

Edytowane przez Littlejackie
Czas edycji: 2013-06-28 o 12:20
Littlejackie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując