Dot.: College w UK - kursy, dalszy rozwoj. Wasze doswiadczenia.
Hej banana84, z perspektywy osoby ktora wlasnie skonczyla AAT (czekam juz tylko na wyniki ostatniego egzaminu), moge Ci tylko powiedziec ze nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy warto - mi udalo mi sie znalezc prace zwiazana z ksiegowoscia gdzies tak w polowie kursu, ale pewna role odegral tu fakt ze pracowalam juz w danej branzy tylko ze na stanowisku admin. W mojej grupie w collegu mialam osoby ktore pracowaly juz w ksiegowosci zaczynajac, takie ktorym sie udalo znalezc cos w trakcie jak i te ktore skonczyly i w dalszym ciagu nie udalo im sie nic znalezc pomimo wysylania setek CV i bycia zaproszonym na kilkadziesiat rozmow, wiec roznie z tym bywa.
Moze warto by bylo zaczac sie najpierw rozgladac za jakas podstawowa praca w tym kierunku (bo zakladam ze nie pracujesz w ksiegowosci)? Ma to dodatkowe plusy bo pracodawcy czesto sa sklonni zaplacic za AAT - co prawda sa one i tak tansze niz Uni ale w sumie musisz sie liczyc z wydaniem ok £3000 za calosc jesli placisz sama.
Jesli powaznie myslisz o karierze w ksiegowosci, przygotuj sie na lata studiow, bo AAT to tylko poczatek - chcac zajsc troche wyzej musisz miec ACCA/CIMA, a to kolejne 3-4 lata, kupa kasy i zanik zycia towarzyskiego w maju i listopadzie....
Jesli masz jakies pytania odnosnie organizacji kursu/egzaminow itp to chetnie odpowiem.
|