2013-06-29, 20:44
|
#13
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2011-01
Wiadomości: 6 855
|
Dot.: A po odłożeniu sztangi... Żelazne Damy udają się w stronę kuchni
"kokosanki"
2 porcje 
- 30 g whey smakowego (u mnie waniliowy)
- 6 kopiastych łyżek wiórek kokosowych
- 1 łyżka mąki pełnoziarnistej pszennej, chyba uda się z każdą mąką, ale jest ona potrzebna do związania masy
- ok 5-6 łyżek mleka
Mieszamy składniki, mleko dolewamy bardzo powoli, dosłownie po łyżce, masa musi być bardzo gęsta.
Łyżką robimy kuli i pieczemy w 180 stopniach przez 10-15 min. zależy jaki piekarnik (piekłam w dwóch różnych raz po 10min. były przypieczone, w drugim po 15 jeszcze jasne )
czyli ogólnie pilnować by się nie zjarało.
Ja je jem od razu po treningu.
I taka ważna rada: nie robić ich na zapas 
kokosanki 1.jpg
kokosanki 2.jpg
|
|
|