2013-07-02, 11:34
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Cytat:
Napisane przez ParisParisienne
No wlasnie.... a propos ciazy... macie jakies plany na swoje pierwsze bejbe? ja wczesniej mysllam, zeby tak max do 3 lat po slubie, ale teraz jakos odwlekam ten temat... 
|
ja na pewno jakieś 3/4 lata po slubie dopiero... jestem jeszcze młoda (23l.) także mam czas na rodzenie dzieci... zara zpo slubie chce rozpocząć swoją karierę zawodową (marzycielka ) i jezeli trafiłoby sie dziecko to jestem skreślona w mojej branży....
A teść już teraz przy każdej okazji przygaduje nam, że "nie ma na co czekać", albo jak był u mnie w domu rodzinnym i pokazywałam mu gdzie bedziemy mieszkać (na pietrze) to mówił, że "trzeba bedzie barjerke na schodach dla bąbla zamontować " a jednego wnuka już mają wiec nie wiem skąd to parcie
Cytat:
Napisane przez ParisParisienne
no wlasnie! zapomnialam Wam wszystkim serdecznie pogratulowac!!!   
zdanych egzaminow, obronionych prac i tego ze jestescie takie piekne
a mam pytanie z innej beczki. czy ktoras przedluzala sobie rzesy 1:1 ?
ja byl sobie chciala zrobic to na lato, ale nie wiem czy nie szkoda kasy...
|
moja kolażanka juz kilkakrotnie przedłużała i mam wiele spostrzeżeń po pierwsze - jeśli wybierasz sie nad wode w tym okresie to lepiej nie moczyc oczu - rzęsy się sklejaą w grudki, są bardzo cięzkie, nieestetyczne, jakby sie piórka przykleiły do oczu - widzałam, brzydko to wygląda
po drugie - te rzęsy wyglądaja tak naprawde dobrze przez tydzien no może 10 dni... potem zaczynaja wypadać, bardzo nierównomiernie - mojej koleżance robiły się takie luki i musiała kępki doklejać a jak zostanie np 5 rzesz a reszta wypadnie to juz w ogole sie wygląda ona nozyczkami je skracała wtedy
po trzecie - jeżeli malujesz sobie kreske na oku to jest to bardzo trudne z nimi, a tym bardziej jej demakijaż....
po czwarte - po każdym takim zabiegu jej naturalne rzesy były bardzo osłabione, bo te co wyrastały na miejsce starych były krótkie i takie mizern, kupowała jakieś drogie odzywki aby je zregenerować, a kończyło sie kolejna wizytą u kosmetyczka na metodzie 1:1 bo nie chciało jej sie czekać na odrotst własnych i tak o to troszke sie uzalezniła od tego prawde mówiąc
Cytat:
Napisane przez misia880
pomyslu - pedagogika wczesno szkolna z logopddia lub doradztwo zawodowe i coatching karierx
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
ja styudiuje to drugie - tylko pod troche inną nazwą i tak naprawde jeśli chcesz być doradcą zawodowym to droga jest strasznie długa, są egzaminy, okresy stażowe prawie bezpłatne, masakra! u mnie połowa ludzi z roku szło na studia z myślą o zostaniu doradcą zawodowym, a teraz juz ukierunkowuje sie na inne obszary (HR miekki). ale mój kierunek to doradztwo zawodowe i personalne, wiec jest troche szerszy od twojego...
Cytat:
Napisane przez alucior
 szałłłł Zuza i Maja to chyba obecnie najpopularniejsze imiona dla dzieci 
Biedne moje dziecko, będzie miało to co ja, po 3-4 koleżanki o tym samym imieniu w klasie
Chłopca chciałabym nazwać: Franciszek, Mateusz, Bartek, Kuba, albo Dawid. Jeszcze jedno mi się podobało, ale zapomniałam  ale TŻ jest na nie 
|
Cytat:
Napisane przez anka1897
Magdalena i Ignacy 
|
nie róbcie tego swoim dzieciom! Wiem, ze teraz jest szął na takie troche dawniejsze imieniona, takie tradycyjne, ale pamietajcie, ze to dziecko bedzie je nosiło przez całe życie! Mój Tż ma własnie takie imie i do dzisiaj się nie przyzwyczaiłam, w sumie jemu też sie nie podoba, ale co zrobić.... wbrew pozorom najnormalniejsze imie jest najlepsze, (szkoła i koledzy) a nawet dla pomyślnosci dziecka - nie oszukujmy się - jeżeli szef ma awansować jedną osobę a ma do wyboru 2 o takim samym doświadczeniu, zasługach i kwalifikacjach, a jedna bedzie miała na imię Roksana a druga Katarzyna to kogo awansuje? tą która brzmi powazniej i traydcyjniej.
|
|
|