Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zostawianie dziecka samego, a przewrażliwienie rodzica.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-03, 22:12   #8
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Zostawianie dziecka samego, a przewrażliwienie rodzica.

Cytat:
Napisane przez houseofcolours Pokaż wiadomość
U mnie cały dom jest dostosowany do dziecka, tak żeby córka mogła bezpiecznie poruszać się w każdym pomieszczeniu i tak, żeby nie była w stanie wyrządzić żadnych szkód. Np, na dolnych półkach w kuchni mam tylko jakieś gary, patelnie i żywność, która jest jeszcze zamknięta i nietłukąca (nie ma jakichś słoików czy innych) więc może się tym bawić do woli a ja mogę spokojnie robić obiad nie odwracając co chwila głowy. Pokoje są tak samo przystosowane, podobnie łazienka. Woleliśmy poświęcić jeden dzień na przemeblowanie wszystkiego niż cały czas łazić za dzieckiem.
Wg mnie chodzi o dostosowanie mieszkania pod dziecko bo może spaść z kanapy, przekoziołkować. Wejść na krzesełko, rozpędzić się i przewrócić na zakręcie miedzy pokojami. Nawet nie chodzi o głupie pomysły. Ja musiałam obstawić meblami wszystkie grzejniki, bo mała nie widzi w nich niebezpieczeństwa (stare, ostre żeliwne grzejniki w blokach). Lubi przestawiać krzesełka, które jak źle pchnie na kaflach, mogą się przewrócić. Przewraca niechcący suszarkę z praniem (bo gdzieś pranie suszyć trzeba). Przy dziecku trzeba myśleć o dwa pomysły na przód

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując