Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-05, 09:37   #454
mezaga
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Gosia, Ty tak na podwórku masz te kaczuszki (czy co to tam koło Twojego przystojniaka biega), czy to park?

no ja sobie kupiłam do prowadzenia jakieś dwa lata temu jak już totalnie w zwykłych mnie od razu bolały oczy i średnio widziałam napisy a w białych korekcyjnych mnie raziło- nie wyglądają za rewelacyjnie (do wyboru miałam tylko oprawki korekcyjne), ale nawet teraz coś czytać przy słońcu jest dużo wygodniej.

w którym tygodniu powinno się iść na to badanie wzroku?

i jeszcze jedno pytanie - takie ogólne - wczoraj pisałyście o dentystach, o co z nimi chodzi? kiedy się powinno ich nawiedzić i po co? że jak są jakieś dziury w zębach to źle? nie zdążyłam załatwić tego przed ciążą i teraz nie wiem co robić... bez znieczulenia się nie dam dotknąć, a chyba znieczulenia kategorycznie nie można, nie? ale ból też dla dzieciaka nie jest wskazany
Teraz jest taki wybór opraw, że w modnych fasonach przeciwsłonecznych spokojnie można zrobić korekcyjne okulary. To już nie te czasy kiedy na półce leżały 3-4 pary okularów i wszyscy nosili to samo

Moja lekarka powiedziała, żeby się przejść w II trymestrze na kontrolę dentystyczną. Ja do dentysty chodzę regularnie dość więc umówiłam się na sierpień z moją dentyską - ale to na leczenie.
Generalnie dobrze zbadać stan uzębienia bo w ciąży mogą się zęby szybciej psuć.