2013-07-06, 09:00
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez Ewusia709
Proszę o porady doświadczone mamusie czy podczas karmienia piersią można jeść czereśnie i bób??? Ewentualnie czego zapewni nie miałozna. Sama nie wiem co jeść bo położna powiedziała że mam nie jeść tylko 3 warzyw kapusty, kalafiora i fasoli duży Jaś, a resztę można jeść bez obaw, i że można wszystkie polskie owoce, tymczasem przecież w ogólnych zleceniach dietetycznych zabraniają truskawek itp. I ja samą nie wiem co jeść..
|
Ja nie jestem doświadczona, ale z SR wiem, że jest znacznie więcej produktów, z którymi powinno się uważać. Może nie rezygnować, ale właśnie uważać. Można spróbować coś zjeść, ale tylko jeden z takich produktów w dniu i obserwować co się dzieje. Ja bobu nie będę jadła na pewno, bo sama mam po nim wzdęcia i żołądkowe rewolucje, więc nie będę sobie dokładać. Po czekoladzie miewam zaparcia, więc też z niej zrezygnuję. Chyba trzeba sprawdzać, obserwować. Każde dziecko jest inne i inaczej zareaguje. Z tego co wiem trzeba obserwować dwa dni, podobno do dwóch dni właśnie może wystąpić np. uczulenie na cytrusy. Jeśli nie wystąpi, to chyba można sobie pozwolić.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś
|
|
|