Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrócić do byłego?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-06, 14:45   #4
xXxMagdaLena
Raczkowanie

Dot.: Wrócić do byłego?

Cytat:
Napisane przez shansa Pokaż wiadomość
Witam.

Czy wrócić do byłego, jeśli nie czuję do niego pociągu?

Krótko: wieloletnia znajomość, on od zawsze mój przyjaciel. Najlbliższa mi osoba, jedyna. A on jak się okazało - zakochany. Po latach związek. Jednak nie poczułam i nie czuje pociągu, jaki się powinno czuć do swojego mężczyzny. Próbowałam. Lata. Między innymi z tego powodu - rozstanie. Powrót. Problemy i znowu po latach rozstanie. On się znowu stara i ... oświadczył mi się. Rozmawiałam z nim szczerze wiele razy. Wie co czuję i myślę. Lubię się do niego przytulać, głaskać, pocałować, ale nie czuję pociągu, jaki powinnam czuć, aby dać jemu i sobie satysfakcję. On to wie. Niby akceptuje, jest dobrze do czasu, ale potem stanowi to problem.
Obecnie miło nam się spędza czas. Nie mam drugiej takiej osoby. W zasadzie jest tylko on, najbliższy. Z chwilą powrotu możemy mieć ułożone, stabilne życie. Tylko warto jeśli nie ma pełnego spełnienia?

Zaznaczam, ze w ogóle potrafię odczuć pociąg i pożądanie, zgodny z moim temperamentem, ale nie przy nim, jednak to przy nim czuję się najbezpieczniej. Potrafimy stworzyć namiastkę domu rodzinnego, bezpieczeństwa i ciepła, ale nie wiem czy wrócić i przyjąć pierścionek z wiadomych, powyższych względów?

Proszę o zrozumienie i opinie doświadczonych osób.
Dziękuję.
Sama widzisz, nie czujesz pociągu nadal, więc czy jest sens pchać się w to po raz kolejny jak zawsze ci będzie dokuczać ten brak pociągu ? Dla mnie to nie ma sensu, po co się męczyć, po co marnować jego czas i być z nim jak nie ma tej jednej rzeczy, która jest ważna ?

Edytowane przez xXxMagdaLena
Czas edycji: 2013-07-06 o 14:47
xXxMagdaLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując