Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Infekcja, zapalanie, grzybica w I trymestrze ciąży ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-06, 18:49   #1
iintell
Przyczajenie

Infekcja, zapalanie, grzybica w I trymestrze ciąży ?

Witam,
aktualnie jestem w 11t5d ciąży. 31 maja robiłam podstawowe badania I trymestru w tym badanie ogólne moczu- wynik liczne bakterie, nabłonki itp. Dr prowadząca ciążę zaleciła mi łykanie Prenatal UroCare i to by było na tyle jeśli chodzi o leczenie.

Do tej pory oprócz częstszego oddawania moczu nie zauważyłam żadnych nieprawidłowości, ale od wczoraj oddaje mocz jeszcze częściej (nawet co 30 min i zawsze jest go dużo), odczuwam też dyskomfort podczas sikania, tak jakby bolał mnie pęcherz? od dziś natomiast czuje pieczenie w pochwie i na wargach sromowych.

Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, że w tej sytuacji może pomóc mi tylko lekarz, ale naczytałam się jak groźne są infekcje w ciąży a jednocześnie, że są bardzo częste i nie ma co panikować, w związku z czym mam pytanie- czy powinnam jak najszybciej udać się np na izbę przyjęć czy mogę poczekać do wtorku kiedy to przyjmuje moja lekarz? Jak bardzo w takiej sytuacji liczy się czas?

Mam już za sobą jedno poronienie i nie wybaczyłabym sobie gdyby tym razem przez moje 'zaniedbanie' coś się stało, jednocześnie nie wiem czy tego typu sprawy kwalifikują się do wizyty na ip ? nie chciałabym zostać odesłana z kwitkiem
iintell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując