Dot.: Dokumanty na wyjazd
Cytat:
Napisane przez wenszyca89
a ja myśle ze najprosciej jest zadzwonic do biura paszportowego lub sie tam udac
osobiscie mysle ze placi sie cala kwote od nowa co jej oczywiscie chore...
|
w tamtym roku wymieniałam paszport (pomimo tego że był jeszcze ważny) i nie płaciłam całej kwoty i nadal tak jest bo ten cytat o obniżeniu kosztów był właśnie z wiarygodnej strony na temat paszportów, mogę znaleźć link jeśli potrzeba
Cytat:
Napisane przez kuleczka777
Teraz już jest inaczej, mi nie chodzi o wizy, chodzi mi o paszporty polacy na lotnisku bardzo sprawdzają paszporty i nie mówię tu o lotach zwykłych do europy tylko o wakacyjnych czarterach paszport musi być ważny pół roku jak chcesz lecieć do egiptu czy turcji czy tunezji i musi być ważny na dane które są we wszystkich dokumentach. W tych innych krajach tak tego nie przestrzegają jak nasi
Co do wymiany paszportu to tak jest że płaci się mniej
|
aaa o takie sprawdzanie ci chodzi. To że paszport musi być ważny te 6 miesięcy to zawsze było normą (aby używać paszportu, właśnie przede wszystkim do krajów gdzie potrzebna jest wiza). Powrót do domu nigdy nie będzie takim dużym problemem jak wylot do kraju gdzie potrzebujesz wizę - no i wiadomo, że bilet musi być na to samo nazwisko jakie widnieje na dokumencie, ale w przypadku gdy kupisz bilet na panieńskie nazwisko i na to samo nazwisko masz paszport (który jest ważny te pół roku) - nie ma żadnych problemów 
Zdjęcia muszą być specjalne do nowego paszportu, twarzą na wprost.
Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-07-06 o 20:23
|