Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studia od nowa
Wątek: Studia od nowa
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-07, 00:01   #6
nico kotlin
Raczkowanie

Dot.: Studia od nowa

Cytat:
Poza tym nawet super praca po pewnym czasie stanie się rutyną, dlatego lepiej jednak pracować w czymś konkretnym, za konkretne pieniądze.
Na hobby/przyjemności jest czas po pracy...ale trzeba mieć na to wystarczająco dużo pieniędzy - patrz wyżej.
Chciałabym tak oddzielić hobby od pracy, pracę zostawić w pracy i już.
Myślę, że tak do końca nie da się w moim przypadku, robota, której się całkowicie nie lubi wykańcza psychicznie.
Jak Ty to robisz?

Cytat:
Zresztą płyteczki bardzo fajna robota, jakbym nie miał dobrej opcji w finansach, to bym płyteczki czy inne kafelki układał.
Bardzo fajna robota za konkretne pieniądze.
Gdybym była facetem, to też bym mogła, nawet fajne z pożytecznym (lubię remonty )

Mój ojciec jest kierowcą zawodowym, pracę zawsze znajdzie za pieniądze, o których wielu po cienkich studiach może pomarzyć... Zmienia teraz- ogłoszenie zamieścił ok.17.00 -kilka godzin później- już ma ofertę i jedzie do Niemiec na próbny kurs. Też taak chcę

Cytat:
To znaczy jakie?
Wiem, że to niekoniecznie jest prawda, ale ludzie bez studiów są uważani za głupszych, gorszych (często niesłusznie).
Mój brat zdał starą maturę celująco z matmy i inf. ale nie dostał się na jedyną uczelnię, którą chciał i... olał to -poszedł do wojska. Dobrze mu się żyje.

Cytat:
Who cares?
Wiem, że jestem przewrażliwiona, leczę się z tego.

Cytat:
Że niby co poszerzają?
Studia to się robi żeby była przepustka do zawodu i dostęp do kół naukowych czy konkursów zawodowych, które są zamknięte dla studentów określonego kierunku/ów.
Horyzonty jakieś sobie wymyślili, za dużo jutuba. :F
Chodzi mi o to, że możesz tam poznać ludzi i profesorów zainteresowanych pewnymi tematami, z którymi możesz dyskutować, wymieniać poglądy, spojrzeć na pewne rzeczy z innej perspektywy etc.

Cytat:
Na twoim miejscu przyuczyłbym się jakiegoś fryzjerstwa czy gastronomii ( fajne fuchy dla kobiety ), a potem albo został w zawodzie, albo jakieś konkretne studia zaocznie.
Też tak myślę, tylko boję się reakcji innych (tak, tak, wiem "Who cares?" ;P)

Kosmetyka-studium, a potem - kosmetologia studia, a jak już będę miała poukładane w życiu zawodowym - studia z pasji?
hmmm... to może wypalić

Cytat:
Jak tego chcesz to idź na studia i nie oglądaj się na to, co pomyślą inni.
Twoje życie, Twoje prawo wyboru
Jasne, ale poradzić się zawsze można.
Dzięki!
nico kotlin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując