2013-07-07, 00:01
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Studia od nowa
Cytat:
Poza tym nawet super praca po pewnym czasie stanie się rutyną, dlatego lepiej jednak pracować w czymś konkretnym, za konkretne pieniądze.
Na hobby/przyjemności jest czas po pracy...ale trzeba mieć na to wystarczająco dużo pieniędzy - patrz wyżej.
|
Chciałabym tak oddzielić hobby od pracy, pracę zostawić w pracy i już.
Myślę, że tak do końca nie da się w moim przypadku, robota, której się całkowicie nie lubi wykańcza psychicznie.
Jak Ty to robisz?
Cytat:
Zresztą płyteczki bardzo fajna robota, jakbym nie miał dobrej opcji w finansach, to bym płyteczki czy inne kafelki układał.
Bardzo fajna robota za konkretne pieniądze.
|
Gdybym była facetem, to też bym mogła, nawet fajne z pożytecznym (lubię remonty )
Mój ojciec jest kierowcą zawodowym, pracę zawsze znajdzie za pieniądze, o których wielu po cienkich studiach może pomarzyć... Zmienia teraz- ogłoszenie zamieścił ok.17.00 -kilka godzin później- już ma ofertę i jedzie do Niemiec na próbny kurs. Też taak chcę
Wiem, że to niekoniecznie jest prawda, ale ludzie bez studiów są uważani za głupszych, gorszych (często niesłusznie).
Mój brat zdał starą maturę celująco z matmy i inf. ale nie dostał się na jedyną uczelnię, którą chciał i... olał to -poszedł do wojska. Dobrze mu się żyje.
Wiem, że jestem przewrażliwiona, leczę się z tego.
Cytat:
Że niby co poszerzają?
Studia to się robi żeby była przepustka do zawodu i dostęp do kół naukowych czy konkursów zawodowych, które są zamknięte dla studentów określonego kierunku/ów.
Horyzonty jakieś sobie wymyślili, za dużo jutuba. :F
|
Chodzi mi o to, że możesz tam poznać ludzi i profesorów zainteresowanych pewnymi tematami, z którymi możesz dyskutować, wymieniać poglądy, spojrzeć na pewne rzeczy z innej perspektywy etc.
Cytat:
Na twoim miejscu przyuczyłbym się jakiegoś fryzjerstwa czy gastronomii ( fajne fuchy dla kobiety ), a potem albo został w zawodzie, albo jakieś konkretne studia zaocznie.
|
Też tak myślę, tylko boję się reakcji innych (tak, tak, wiem "Who cares?" ;P)
Kosmetyka-studium, a potem - kosmetologia studia, a jak już będę miała poukładane w życiu zawodowym - studia z pasji?
hmmm... to może wypalić
Cytat:
Jak tego chcesz to idź na studia i nie oglądaj się na to, co pomyślą inni.
Twoje życie, Twoje prawo wyboru
|
Jasne, ale poradzić się zawsze można.
Dzięki!
|
|
|