2013-07-08, 13:50
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wrastający paznokieć?
Cytat:
Napisane przez anoukka
moja przyjaciółka strasznie długo miała problem z wrastającym paznokciem, kilka razy miała zabiegi chirurgiczne z wycinaniem kawałka paznokcia, ale on i tak odrastał. dwa miesiące temu, akurat żeby przed wakacjami zrobiła sobie zabieg metodą Arkady - polega na podważeniu paznokcia i utrwalenia akrylem - dzięki czemu paznokieć zostaje w całości i jest usztywniony we właściwym położeniu. cały zabieg trwał może z 40 min, od razu po nim mogła założyć baleriny i spokojnie iść  do tego bez znieczulenia, bo nie jest bolesny  . także rozważ też taką opcję zanim dasz się "pokroić"  . ona to robiła w Warszawie w Libramaxie  tylko nie przestrasz się zdjęciami! cały zabieg nie jest ani trochę straszny 
|
Szczerze powiedziawszy aż nieprawdopodobna wydaje się ta metoda Arkady. Nigdy o niej nie słyszałam, a męczę się już ze swoim paznokciem kilka miesięcy. Byłam nawet raz u chirurga, bolało niemiłosiernie, a paznokieć i tak wrósł mi na nowo Anoukka a czy wiesz może czy ten zabieg w takim razie trzeba powtarzać co jakiś czas? Jeśli jest on bezbolesny tak jak piszesz to chętnie bym się wybrała do tego Libramaxu...Tylko czy jeden zabieg wystarczy? Chciałabym mieć ten problem raz na zawsze z głowy
|
|
|