Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z wyborem studiów
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-07-12, 20:37   #5
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Konto usunięte

Dot.: Odp: Problem z wyborem studiów

Cytat:
Napisane przez Ephee Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi chodzi mi też o to, że ten kierunek będzie dość kameralny, no a poza tym więcej francuskiego niż dziennikarstwa... W ogóle, przez pierwsze 8 lat ten francuski mi wchodził, ale teraz jestem nim znudzona i trochę mnie męczy...

Napisałam maila
Dziennikarstwo z francuskim ma zajęcia łączone z filologią francuską od podstaw i faktycznie więcej jest filologii niż dziennikarstwa. Po 3 latach będziesz znać francuski na poziomie mniej więcej B2, więc jeśli teraz masz zbliżony poziom, to na zajęciach z praktycznej nauki języka się zanudzisz. Minusem jest to, że nie możesz wybrać żadnej specjalności typu PR albo dziennikarstwo prasowe - Twoją specjalnością będzie język i kultura francuska.

Każdy z kierunków, na który złożyłaś, jest z innej bajki. Ciężko coś doradzić z tak różnorodnej puli. Na pewno nie wybrałabym pedagogiki - pasja pasją, ale od lat jest przesyt pedagogów.

Analityka społeczna to nowy kierunek i niewiele o nim wiadomo. Moim zdaniem brzmi nieźle, bo jest jakby połączeniem socjologii z psychologią, a do tego sporo przedmiotów ekonomicznych i statystyki.

W marketingu ciężko się wybić, bo jest mnóstwo absolwentów i studentów, ale sytuacja jest dużo lepsza niż po pedagogice.
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując