Wątek
:
Panny Młode 2015 cz. 5
Podgląd pojedynczej wiadomości
2013-07-14, 09:18
#
1123
joasia-a
Zakorzenienie
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5
Już dawno doszłyśmy do wniosku że co miasto to obyczaj :P jak ja nigdy nie słyszałam o polterach, rozdawaniu ciast w pracy i sąsiadom czy imprezie z okazji ubierania klatek tak dla niektórych są inne rzeczy dziwne jak siedzenie z rodzicami i najbliższą rodziną
A z ciekawości zaraz po mojej wypowiedzi o samotnym stoliku sprawdzałam na internecie ustawienie stolików i wszędzie pisali że właśnie młodzi siedzą albo z rodzicami albo ze świadkami i później zachowuje się hierarchię - najbliższa rodzina, ciotki i kuzyni, i dopiero na końcu znajomi :P
U mnie będą dwie sale z gośćmi- mogłabym jedną.. ale wtedy z tej jednej nie ma widoku na parkiet.. więc wolę podzielić gości na starszych (którzy będą mogli ze stolika patrzeć na parkiet) i młodszych (którzy sami będą lgnęli na parkiet żeby zatańczyć) i tak o cała moja filozofia
dla mnie to nie będzie podział ze względu na ważność osób- ale ze względu na.. zużycie materiału hehe
magda
też myślę że już dawno podjęłabym decyzje żeby jechać we dwójkę.. Szkoda że tak wyszło- i że przyjaciółka się obraziła... (a co do nadużywania słowa przyjaciel.. ja mówię co najwyżej psiapsióły na te koleżanki z LO.. ale to są naprawdę bardzo dobre koleżanki.. przyjacielem moim jest TŻ.. reszta to znajomi lepsi, gorsi lub najlepsi.. niestety też kiedyś przeliczyłam się ze słowem "przyjaźń"
)
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------
Cytat:
Napisane przez
existence
mój ode mnie 20cm!
ale jak zawsze podkreślam lubię mieć kogoś powyżej swoich oczu
(miałam pisać, że lubię mieć kogoś nad sobą ale jak to powiedziałam w myślach uznałam, że możecie się przyczepić)
u nas też
a dokłądnie 23-24 cm różnicy
i chyba rozmawiałyśmy kiedyś że pod tym względem to nasi TŻci zachowują się identycznie :P w sensie że lubię się śmiać że kurduple jesteśmy :P
I jak oglądamy jakieś zdjęcia ze ślubu.. i jest różnica we wzroście między facetemi kobietą to zawsze mi TŻ mówi "o widzisz! tak beznadziejnie będziemy wyglądać jak przebierzesz buty na płaskie" :P (no cóż.. dzień jak codzień^^)
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------
Aaa..
I sprawdziłam jeszcze te zaproszenia pod względem kto zaprasza
Więc jedno : jest historia taka napsiana jak bajka (nie podoba mi się to) i jest podpisana "Rodzice i narzeczeni"
A w 2 przypadku jest TŻ i PM mają zaszczyt zaprosić....
Ale w sumie u nas raczej stosuje się że z rodzicami..
My kiedyś o tym rozmawialiśmy.. w związku z tym że raczej sami organizujemy wesele.. to też napiszemy że my zapraszamy.. jeśli by nam się nie udało zebrać odpowiedniej sumy i jeśli rodzice by nam chcieli pomóc-to wtedy wypadałoby nam napisać że zapraszamy wraz z rodzicami - bo jak ktoś napisał.. rodzice nie wytrzymają i i tak będą jakoś tam czuwać..
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do joasia-a
Znajdź więcej postów joasia-a