2013-07-15, 12:23
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Napisane przez domciatko
ojejku, to czekanie jest okropne.
jak u mnie sie dzis nic nie ruszy to tez zaczne przeterminowac to moje dziecko.
a mam zle przeczucia powiem Ci... 
---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------
a ja jutro mam masaz szybki macicy  (((((((((((
|
zeby dał sie wytrzymac i był skuteczny
Cytat:
Napisane przez skylie
No i muszę pochwalić tż  Ma do mnie anielską cierpliwość, dba bardzo o moje wygody i zachcianki, goni do odpoczynku, zabiera Wojtusia na spacery i wycieczki żebym mogła odpocząć, odwozi czasami Wojtka do przedszkola żebym mogła się wyspać, sprząta sam z siebie, zabiera na pyszne obiadki. Cały czas kupuje kwiaty. Nawet pojechał ze mną do Ikei chociaż szczerze nienawidzi tego sklepu  No ogólnie dogadza mi jak może :love No cud miód! Czuję się taka dopieszczana i bardzo dobrze mi z tym
Przeżyję niezły szok jak się ciąża skończy   
I mam nadzieję że się nie popsuję jak go już pochwaliłam 
|

Cytat:
Napisane przez kayka11
Witam się dziewczyny w 36 tygodzniu!Podczytywałam wczoraj cały dzień,ale nie bardzo miałam czas piać.W sobote wieczorem moja córa miała mały wypadek na rowarze-dzięki Bogu skończyło się na dość mocnych ale tylko otarciach skóry
!
|
biedulka,dobrze ze to tylko otarcia
Cytat:
Napisane przez karolajn1987
INFORMACJE O BECIKOWYM (Z MOJEGO MOPSU)
Potrzebne:
- pesel dziecka
- zaświadczenie z US o dochodach za 2011r.( oboje rodziców,u mnie czeka się tydzień)
-ksero dowodu os.wnioskodawcy
-ksero aktu urodzenia dziecka
-zaświadczenie lekarskie (dostałam druk dla lekarza)
- kopia PIT-11 za 2011 ( oboje)
- kopia umowy z 2011r. - zlecenie, świadectwa pracy- oboje
- zaświadczenie o wynagrodzeniu z miesiąca następującego po miesiącu, w którym dochód został osiągnięty (oboje- dostałam druk, który wypełniają kadry z aktualnej pracy)
- zaświadczenie z ZUS ile wyniosła składka za ubezpieczenie zdrowotne w 2011 (oboje)
- wniosek o ustalenie jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenie dziecka
- oświadczenie o dochodach( oboje- dostałam druk)
- nr rachunku bankowego
|
Tz zarejestrował Laurke w Urzedzie juz dzien po naszym wyjsciu ze szpitala,mamy papiery i czekamy na pesel
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41795260]A ode mnie dziś pojechała mama i jestem pierwszy dzień sama z Małym :O
Oczywiście rano musiał dać popis i zakrztusił się chyba 5 razy przy 60 ml pokarmu, kilka razy dość poważnie, jaki to jest stres, jak go klepię po pleckach i nasłuchuję, czy oddycha........ Ale teraz śpi i mam nadzieję, że do 11 pośpi. Ja się muszę odnaleźć w tej rzeczywistości teraz Oczywiście mama po pracy przyjedzie, może wtedy pójdę spać Ale póki co nie widzę tego. TŻ niby jest ze mną, ale średnią mam z niego pomoc :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Ja siedze sama z Laurą od rana do 16-17....Od samego początku sama zdana tylko na siebie.Tz chciał jeszcze wolne brac ale był po 2 tyg. urlopu i mają w pracy duzo roboty wiec nie chiał tez przeginać.Czasem mam chwile słabości i sobie popłacze ale trzeba być silną i dac rade! Kochaną masz mame A do Tza moze musi dotrzec ze potrzebujesz pomocy i odpoczynku.Powoli sie z Artkiem ogarniecie 3mam kciuki 
Jak mi czasem Laura sie zakrztusi to mi serce zamiera :/
Cytat:
Napisane przez aremalgos
a od kiedy można kłasć dziecko na brzuszku? 
|
od zaraz w szpitalu polozna mi ją na brzuszku kładła,jak przyjechała polozna do domu tez mowila zeby ją kłaść na brzuszku,tylko nie zaraz po jedzeniu
dziewczyny dzieciate- czy wasze dzieci juz trzymaja głowke??[/QUOTE]
tak 
a jak ja trzymam na rękach to wywija nia we wszystkie strony ciekawa świata
Cytat:
Napisane przez tweedledee
Największe spamiarki na forum mamusiowym zgubiły zapał 
Albo wyszło na to, że te, które spamowały najbardziej już urodziły 
|
Hahaha toż to prawda,czasem ide do kompa a po drodze mi sie 10 innych rzeczy przypomni i jak juz go mam odpalic to Laura na sam koniec sie budzi.......... 
Cytat:
Napisane przez aremalgos
dziewczyny do porodu byłyście wydepilowane na totalne zero??? 
|
tak
|