2013-07-15, 14:06
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Olejek do włosów kręconych
Cytat:
Napisane przez Eloe77
Szampon Radical jest silnym szamponem, mam nadzieję, że masz tego świadomość. Skoro wiele razy czytałaś pigułkę, to wiesz też, że przyda się delikatniejsze zastępstwo. Choćby Babydream, Hipp, Sanosan czy Bubchen. MOże być też płyn do higieny intymnej Facelle Sensitive.
I bardzo dobrze!  Kręcone potrzebują stałej dbałości. Zaniedbania widać bardzo szybko.
Nie masz innego wyjścia. Zachowanie dobrego wyglądu włosów dnia drugiego, trzeciego i dalej to kwestia długotrwałej pielegnacji. Mnie to zaczeło się udawać w stopniu mnie zadowalającym po jakimś półtora roku. Zawsze przyda sie reanimacja rano (jest osobny wątek o syndromie dnia następnego  ), często też odświeżanie skrętu w ciągu dnia. Ale z czasem coraz więcej rzeczy nie wymaga naszej stałej ingerencji i idzie niemal własnym torem.
Tobie tez się uda! Na pewno  ale nie kryję - potrzeba pracy, samozaparcia (tak, tak, bo raz jest lepiej, raz gorzej) i czasu.
|
Oj wiem Zdaję sobie z tego sprawę, że bardzo dłuuuga droga przede mną, ale w końcu pokochałam moje włosy Naprawdę czytałam pigułkę oraz jak pokonać puch i powoli te informacje sobie przyswajam. Zaczęłam dbać tak bardzo o włosy jakieś 4 miesiące temu, więc po tylu czesaniach na sucho i tych wszystkich brakach w odżywianiu mam nauczkę w postaci suchych i zniszczonych włosów. Ale od dzisiaj wiem PIELĘGNACJA, PIELĘGNACJA i jeszcze raz PIELĘGNACJA. (chociaż fakt to dłuugo mi zajmuje). Czy myślisz, ze mycie włosów co 2 dni jakoś zaszkodzi moim włosom? Bo jakoś na 3 dzień już strasznie mnie swędzi skalp i czuję, że włosy są nieświeże.
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------
Dodam, że Babydream to szampon nie dla mnie. Odnoszę wrażenie, że po nim jeszcze gorzej było z moimi włosami, ale może to przez inny produkt
|
|
|